söndag, maj 26, 2013

En fantastisk TV-kväll!

Efter en ur vädersynpunkt generös lördag med i och för sig mycket arbete med ombyggnad av huset, blev det ganska skönt, att grilla en kotlett utomhus, zippa ett glas rödvin och så småningom sjunka ner i den elektriska TV-stolen. Ja stolen kan ställas in så att ryggen mår som bäst i alla lägen. Den har på ett utmärkt vis kompenserat oss för en bristande sjukvård i Sörmland.

Kvällen började med Diamond Leauge från New York. Kanske utan den rätta stämningen pga uselt väder. Men de svenska deltagarna Tregaro, nya stjärnskottet Jarder och Aregawi gjorde vad som förväntades.

Sedan blev det mer komplicerat klockan åtta med 5:e-klassutfrågning, Midsomer Murders, Kommisarie Lewis, Parsifal (Wagner) och kvällens stora begivenhet UEFA-cup final på Wembley mellan Borussia Dortmund och Bayern München med 86.000 åskådare.

Eftersom en del kanaler sänder reklam fanns det tillfälle att zappa runt i TV-utbudet. Vi har väl tappat intresset för "Bättre än en femte-klassare" för de flesta har nog insett att en stor majoritet  av svenska skolelever skulle inte klara av dessa frågor. Varför man utsätter deras föräldrar för denna mangling är ganska obegripbart i varje fall för en adult.

Vi får väl erkänna att vi tittade på fotbollen via satellit och den sydtyska kanalen ZDF. Det är helt gratis till skillnad från svenska utsändningar. Dessutom får man bra intervjuer till livs om man nu behärskar det tyska språket. Vi brukar förresten titta ganska mycket på ZDF och ARD de två tyska huvudkanalerna. De har fantastiskt bra nyhetsprogram (gäller även SKY News på samma satellit); för att inte tala om debattpgrogram. Här har det ganska usla utbudet av Sveriges Televisions dito mycket att lära.

Noterade på kvällkvisten att Stocholm Water-festival, som en gång var världskänd numera är en stafflagefigur i sammanhanget. Nu har man ju slutat med fyrverkieri av "miljöskäl". Det underliga är att varje stad i Europa med självaktning numera har stora fyrverkerier utan att miljön störs därstädes. Bl a noterades att Dortmund i kväll hade ett jättelikt japanskt fyrverkeri!

Så är det. Vad som fungerar i övriga världen är i Sverige ett miljöhot. God Natt!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar