måndag, maj 20, 2013

Ingenting händer i Gnesta och nu har vi fått kvittot från Johan Rocklind

Johan Rocklind(S) kommunaråd och högste betalde politiker i Gnesta med 47.000 kr i månaden har alltid varit frånvarande från kommunhuset. Även under åren 2010,2011 och 2012, när jag hade anledning att besöka kommunhuset, syntes han inte till.

Vi fick en känsla av att ha helt enkelt inte gillade platsen och personalen. Han brukade ju inte ens hälsa på densamma vid de få tillfällen han var tillgänglig. Faktum är att det är betydligt enklare att få tag i det halvtidsarvoderande oppositionsrådet Ann-Sofie Lifvenhage(M).

I dagens SN redovisar man vad Rocklind sysslat med de senaste åren; studerat på högskolan. Enligt skolan kräver kursen heltidsnärvaro. Det är ett märkligt sätt att använda Gnesta invånares skattepengar, som eget studiemedel. Vad skall allmänheten tro om politiker? Man kan ju undra hur sajten Alliansfritt Sverige, som brukar skriva skandalartiklar om Gnesta-politiker, kommer att hantera detta, när bränslet kommer från fel håll?

Samtidigt som Rocklind hänger sig till denna måttlöshet har han sett till att ta bort gruppledararvodet för de andra partierna. Han vill väl inte att de skall synas i kommunhuset allt för ofta. Han vill tillika att oppositionsrådet Ann-Sofie Lifvenhage skall vara det sämst ekonomiskt ställda politikern i hela Sörmland.

Det händer inte mycket i Gnesta efter de rödgrönas övertagande. Det har vi skrivit spaltkilometer om på denna blogg. Nu börjar vi förstå varför. Vad säger miljöpartiets Kukkamaria Valtola-Sjöberg?? Är man verkligen nöjd med sakers tillstånd? Hur är det med vänsterpartiets nye Anders Simme? Anser han att detta är bra sätt att använda skattemedel?

Frågetecknen är många och det är nog dags att en del styrande politiker tar bladet från munnen. Det brukar ju gå bra när det gäller andra mindre viktiga ting! Tiden är ur led (Hamlet 1:5)!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar