onsdag, maj 29, 2013

Vad är vi på väg att bygga för samhälle?

Bilbränder och upplopp i invandrartäta områden är bara toppen på ett isberg, som växer sig allt större. Stenkastning mot polis, brandmän och ambulanspersonal. Ungdomsgäng, som slår ihjäl pensionärer. Dödskjutningar av meningsmotståndare var och varannan dag i Göteborg, Malmö, Södertälje och Stockholm. Omfattande gängkriminalitet, som tar över hela näringar t ex restaurangbranschen. Bussförare som vägrar att köra nattbussen till invandrartäta områden. Nedbrända förskolor dvs gamla dagis och nu senast att posten vägrar dela ut post till 1.300 hushåll i Flemingsberg, Huddinge.

Bilbränderna fortsätter även om pressen inte skriver om det längre. På denna blogg tror vi inte för ett ögonblick att det nu gäller fattiga eller arbetslösa invandrare utan det handlar givetvis om de autonoma vänsterkrafter, som vill störa eller störta den demokratiska ordningen i landet.

Man kan ju nu börja undra över ansvariga riksdagsmäns passivitet. Precis som i fallet med det nu fritt och förfärligt eroderande pensionssystemet, så mörkar de flesta riksdagsmännen inför det tu-delade samhälle, som nu byggs upp. Varför blir det bara sämre med den svenska skolan. Varför vill inga unga bli lärare?

Varför gör man inget? Varför står man stillatigande och ser på när husgrunder sjunker? Enligt vissa talesmän är vi det rikaste landet i EU! Enligt DN och SVT har vi en ovanligt hög kriminalitet och en polismakt, som löser färre och färre brott för varje år.

I svenska tidningar skrivs spaltkilometer om hur dåligt folk har det i Grekland, Italien och Spanien. Där bränner man inga bilar eller hotar ambulanspersonal av vällevnad. Där bränner man möjligen för att få mat för dagen.  Det kanske är dags att mer fokusera på varför vi i det rika landet har dessa problem!

Tittar man på antalet paraboler som inte är riktade rakt söderut mot Thor (svenska kanaler) förstår man nog en del av problemet. Paraboler, som är riktade mer österut, har inga svenska program. Därtill kan man sluta sig att problemet med att våra riksdagsmän inte gör något åt det alltmer tu-delade samhället, delas av många, som heller inte synes bry sig eller möjligen inte orkar! (Stycket hämtat från DN kultur).

Den svenska "godheten" och kravlösheten har säkert en stor inverkan på det som sker. Man måste kunna ställa krav på att ungdomar går till skolan och gör sitt bästa - inte driver runt på stan. Man måste kunna ställa krav på föräldraansvar. Det är varken skolan eller någon annans uppgift. Man måste lagföra de som bränner hus och bilar för miljonbelopp.

Erfarenheterna från USA och England påvisar tydligt att rättsvårdande myndigheters insatser är kritiska. I dessa länder har omfattande arresteringar och lagförande av huliganer givit synnerligen goda resultat. 

Svenska myndigheter och riksdagsmän får inte överge sina invånare i godhetens och kravlöshetens namn. Då har vi snart ett anarkistiskt samhälle, där gatans lag och parlament råder till förfång för äldre och försvarslösa. Nu är vi på god väg!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar