tisdag, september 01, 2015

Journalistföraktet

Föregående blogg med hänvisning till Marika Formgren är givetvis hennes eget tyckande. Men bloggen har fört med sig en omfattande storm och diskussion på nätet om journalistiska arbetsmetoder och i synnerhet om Niklas Orrenius och Annika Hamrud. 


Jag har läst en hel del av Orrenius. Gillar dock inte hans journalistik, vilket kan påverka min syn på det som inträffat! Men händelsen pekar ändå på att det finns ett omfattande och stigande journalistförakt i landet. Att dessa skribenter nu fått konkurrens, då de sociala medierna har större inflytande än enskilda ledarskribenter i diverse tidningar, oroar säkert många opinionsskapare.

Ja det har gått så långt i "friheterna" att vissa vänstermedia som SVT och Aftonbladet försiktigtvis vill inskränka yttrandefriheten! Nog så bestickande.


Läste senast idag en ledare av Axel Voronov i Eskilstuna-kuriren i ämnet, där han med överdriven hetta försvarar sin journalistkompisar och försöker tillintetgöra Marika Formgren. Han utger sig för att vara liberal; dvs placerad politisk i mitten men verkar långt ut på vänsterkanten i sin mulliga retorik! 


Här kan man läsa Voronovs inlägg. Ett inlägg som jag är ganska övertygad om bara späder på ett ökande journalistförakt!


Det pågår således en omfattande kamp mellan å ena sidan ledarskribenter, som Voronov i Eskilstuna-kuriren och Aftonbladet samt å andra sidan Svenska Dagbladet, Göteborgsposten och Expressen med ett Dagens Nyheter försiktigtvis häckande något till vänster om mitten.


Mest intressant i sammanhanget är dock den kraft som sociala medier utvecklat. Den utmanar verkligen den traditionella vänsterretoriken!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar