onsdag, september 23, 2015

440 kronor för ett helt arbetsliv!


Han fanns med i panelen när Kommunal i dag presenterade sin pensionsrapport och hade räknat på vad som i dag är kommunalarnas ”pensionsbonus”. Och det skiljer alltså inte ens en femhundring för den genomsnittlige kommunalaren med ett helt yrkesliv bakom sig.


– Skrämmande, konstaterade Håkan Svärdman.


Förklaringen är kommunalarnas låga löner och deltider, samtidigt som de som inte jobbat alls får statlig garantipension. Att det inte finns en starkare opinion mot orättvisan, tror Monica Bäckman, ordförande i Kommunalpensionärerna, beror på en uppgivenhet.


– Vi hör om det här hela tiden, men det händer inget. Många som går i pension nu lever med känslan att jag får skylla mig själv.

I rapporten har Kommunal granskat vad kommunalarna faktiskt får i pension varje månad och jämfört det med rikssnittet. Siffrorna bygger på uppgifter från Kommunalpensionärernas förbund (SKPF) och omfattar över 150 000 kommunalare som gått i pension.

70 procent av de kvinnliga kommunalpensionärerna är beroende av garantipension, den tilläggspension som ska fungera som ett skydd mot fattigdom. För alla kvinnor ligger siffran på 50 procent.

Mer än var tionde kvinna mellan 65 och 69 år har en pension på drygt 8000 kronor, före skatt.

Här finns hela artikeln oavkortad: Anledning till att vi presenterar dessa siffror är egen analys och styrkande av Kommunals uppgifter samt Dagens Nyheters fortsatta försök, att vilseleda svenska folket på sin ledarsida.


Vi har ju varit i kontakt med Pensionsmyndigheten, som inte vill vara med längre när man ställer denna fråga. En gräddfil existerar i det svenska pensionssystemet, när man införde det sk äldreförsörjningssystemet, som gör alla stora skatteinbetalningar som det arbetande släktet gör fullständigt meningslösa!


Läs även Pensionsmyndigheten vilseleder om pension och äldreförsörjningsstöd!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar