söndag, september 06, 2015

Dubbelbottnad flyktingpolitik!

Flyktingars öde och svårigheter undan krig och förföljelse är ofta svårt att inse och förstå om man inte varit på plats. Flyktingars vandring i Ungern, som får på skallen för att man upprätthåller EU:s lagar och förordningar är inte rationell men mänsklig att förstå. Asylsökande skall ju registreras i det EU land man först kommer till. Men ingen vill uppenbarligen bli fast i Ungern!


Svenska media försöker nu måla upp en bild av att det skulle vara dåligt med humaniteten i Sverige. Något som känns märkligt, då Sverige utan jämförelse tar emot flest asylsökande i hela Europa per capita nästan lika många som 80 miljoner landet Tyskland gjort under 2014. Med EU:s flyktingstatistik i bagaget kan man lugnt säga att det enda humanitära landet i Europa är just Sverige. 


Jag dristade att twittra Eurostats statistik (föregående blogg) häromdagen och fick då veta från en rödvinsvänster, att jag var rasist! Ja han kunde inte precisera sig närmare - men ändå en fb rasist. Känns tämligen märkligt efter att dagen innan varit och lämnas kläder till kyrkans insamling för Solbackas flyktingar.


Men problemet är inte att tillfälligt hjälpa människor i nöd. Det klarar vi av även i Sverige och har så gjort med ackuratess i många år!


Anna Dahlberg pekar idag i Expressen på det verkliga problemet. Ett problem som vi med dårars envishet försökt påtala på denna blogg i många år eftersom det i lika hög grad drabbar svenska invånare. Vi får närmare 100.000 invandrare varje år och många är asylsökande. Problemet är att det saknas 400.000 bostäder; dvs man behöver på fem år bygga ett helt nytt Stockholm för att lindra bristen. Är det någon som tror det är möjligt? Var, till vilka pengar och var finns denna enorma byggarbetskraft?

För att få svenska jobb krävs utbildning något som flyktingar i de flesta fall inte har. Vi talar ju svenska inte engelska. Vi har inga instegsjobb med löner som är anpassade för nya svenskar! Vi har idag en grupp på närmare 400.000 flyktingar från framför allt Öst-Afrika, som saknar jobb. Hur skall vi hantera detta?


Hur har man tänkt att lösa alla dessa arbetslösas folkpension? Skall vi minska övrigas pension? Eller var tar man pengarna?


Sverige och svenska politiker intar en dubbelattityd till folkför-flyttningarna. På migration är vi bäst i världen och retoriken flödar på torg, tidningar och TV. Men på anpassning/integration är vi uppenbarligen sämst! Här har de flesta politiker fått tunghäfta möjligen centerpartiets Annie Lööf undantagen! 


De rödgröna utlovar 40.000 nya bostäder i Stockholm; dvs bygga ett helt nytt Södermalm på fem år. Efter snart ett år har man inte ens kommit i gång!


Mitt intryck av svensk flyktingmottagning är att man är generös och human med uppehållstillstånd. Sedan lämnas flyktingen åt sitt inhumana öde! Liksom man givetvis gör med svenska ungdomar som behöver bostäder!


Här kan man läsa Anna Dahlbergs tänkvärda ledarsida!

2 kommentarer :

  1. Intressanta data från Eurostat. Skulle du kunna ange källan närmare - websida, rapport etc. Lätt gå vilse bland tabellerna.
    Med vänlig hälsning
    KM

    SvaraRadera
  2. Källa Christian Christensen professor of Journalism at Stockholm University. American.

    SvaraRadera