fredag, februari 11, 2011

Storsjön ska räddas med socialdemokratisk hjälp

Storsjön är i behov av åtgärder precis, som Kyrksjön i Björnlunda. Därom råder inget som helst tvivel. Ett stormöte kring problemen samlade ett stort antal deltagare på onsdagskvällen.

Initiativtagaren till mötet hade tydligen bjudit in en mängd olika intressenter men kanske saknades den viktigaste nämligen Trosaåns Vattenvårdsförbund, som Storsjön tillhör.

Man hade även bjudit in kommunens Bertil Karlsson och KS ordförande Johan Rocklind (S). Eftersom dessa inte kunde deltaga dök något märkligt Gert Nilsson (S) upp, som kommunrepresentant! Gällde inbjudan det socialdemokratiska partiet?

Inbjudarna får väl lära sig att antingen bjuder man in kommunen och då är det i första hand en tjänstemannafråga. Bjuder man in ett politiskt parti, får man faktiskt bjuda in alla. Med LEX ISHALLEN som utgångspunkt så har vi ju andra partier fått på skallen, när man inte närvarat trots avsaknad inbjudan och det vill vi inte vara med om igen.

När Johan Rocklind (S) representerande den politiska delen av kommunen inte har möjlighet så finns det faktiskt två vice ordförande i kommunstyrelsen, nämligen Kukkamaria Valtola-Sjöberg (MP) och Annsofie Lifvenhage (alliansen), som kan gripa in.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar