lördag, februari 12, 2011

Allianspartier kritiserar minister

Enligt Dagens Industri, DI, så kritiserar alliansens småpartier Catharina Elmsäter-Svärd (M) för vinterns snökaos. Studerar man uttalandena något mer precist så är det (C) och (KD) som tycker att ministern borde avsatt mer pengar till snöröjningen eller andra åtgärder.

Folkpartiets talesman Carl B Hamilton anser dock lite mer precist att cheferna i transportsektorn borde göra mer för satsad krona.

Förefaller lite märkligt att en minister med 4 månaders tjänstgöring skulle kunna påverka trafiksektorns uthållighet mot snö. Verkar lite överdriven kritik minst sagt. Den som haft mest inflytande de senare åren på sakers ordning torde vara förre infrastrukturministern Åsa Torstensson(C), som ju byttes ut i höstas. Kanske lite surt i denna hörnan.

Vi som tillhör de avancerade snöskottarna gör det utan knot dock under nådigt överinseende av diverse familjemedlemmar. Vi har dock aldrig fått någon större kritik. Det är nog ganska bra annars skulle det lätt kunna uppstå en vild strejk till förfång för många utom snöskottaren, som har ett par fungerande skidor, att ta till om behov uppstår.

För övrigt har nog resvanor uppstått, som vi knappast hade förr i tiden. Nu åker man gladeligen 100 km och mer till jobbet och förutsätter att allt skall fungera klanderfritt året runt. Tyvärr har t ex SJ prioriterat långpendlare mellan Stockholm och Göteborg. Detta är ju fullständigt galet och regeringen har nu ändrat på detta till förmån för kortpendlare.

Men vem har råd med att ha en snöröjarorgansiation alltid stand by, som klarar senaste dygnets nederbörd på kort tid. Det vill ingen betala för!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar