fredag, oktober 30, 2015

Utrensning av de äldre i det svenska samhället!

Med ett begynnande obehag läser man alla rapporter om svenska äldreboenden, som läggs ner till förmån för att härbärgera yngre ensamkommande män från Asien. Man kan ju tänka sig den förtvivlan som dessa äldre känner efter ett långt liv i medverkan att bygga upp det svenska samhället och på sin ålders höst bli diskvalificerade till förmån för yngre personer i sina krafts dagar, som behöver curling för att uthärda i det svenska samhället!

Man undrar om inte Sveriges kommunpolitiker har tappat förståndet med dessa utrensningar! Nu senast skall uppenbarligen om man får tro tidningen Eskilstuna-kuriren, äldreboendet Solvändan vid vårdcentralen i Mariefred läggas ner till förmån för andra omsorger. Självklart är detta skandalöst och för tankarna till vad som hände på Balkan på 90-talet.

I socialistiskt styrda Nyköping lägger man ner två demensavdelningar på äldreboendet Myntan till förmån för yngre starkare personer. Dementa är således de mest sårbara äldre vi har i samhället! Vi uttrycker vårt starka avsky för denna illgärning, som mer liknar fascism än socialism!


Även i närliggande Gnesta skall ett av tre äldreboenden läggas ner. Iofs togs detta beslut för flera år sedan men tidigare beslutad ersättning dröjer oroväckande länge!

Man kan verkligen undra över hur SPF, Sveriges Pensionärers Riksförbund eller PRO, Pensionärernas Riksförbund accepterar att livet ödeläggs för många av sina medlemmar.

Svenska riksdagspolitiker har ju internationellt redan skämt ut sig genom att ge svenska pensionärer Europas högsta skatt och ett icke stabilt pensionssystem. För den skulle borde inte svenska kommunpolitiker uppföra sig som veritabla busar! Känns tämligen vedervärdigt!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar