måndag, oktober 19, 2015

Kan Anna Kinberg-Batra få Sverige på rätt kurs?

Efter moderaternas riksstämma verkar det som man förändrat inriktningen på politiken en hel del. Anna Kinberg-Batra verkar ha satt en ny prägel på partiet. Detta är givetvis mycket välkommet. Tidigare har det ju endast funnits ett oppositionsparti sverigedemokraterna och ett i vardande i form av kristdemokrater.Stefan Löfven med socialdemokrater och miljöpartister har ju girat kraftigt åt vänster - en politik som vi kanske inte sett sedan 80-talet.  Flera av de för samhället goda initiativ som alliansen tog håller på att raderas ut. Sverige bland världens högsta skatter inte minst för pensionärer skall nu begåvas med ett antal nya diton. Det är snart dags att alliansen tar över det nu synnerlige misskötta styret av fosterlandet och utrikespolitiken. I det senare har Sverige snart sagt gjort sig ovän med alla länder! Inte minst Sveriges stöd till terroristorganisationer som Hamas och Polisario med kopplingar till al Qaida förvånar omvärlden!


Moderaterna skärper även till migrationspolitiken, vilket nog i vissa avseenden är nödvändigt om vi skall överleva med någon form av välfärd kvar. Flyktingströmmarna från Syrien utgör ju dessutom bara 30% av de asylsökande. En merpart försöker således surfa på syriers elände. Särskilt märkligt är mängden av afghanska män, som faktiskt kommer från Iran och ofta har sina fruar och barn kvar därstädes.


Kostnaden för den direkta asylmottagningen är nu lika stor som totala kostnaden för landets grundskolor. Det ger en kort tydlighet om hur mycket pengar det handlar om. Sverige tar nu mer från vår biståndsbudget till asylmottagning än vad man ger till fattiga länder i bistånd.


Men för att vara riktigt trovärdig som ett oppositionsparti måste man utmana socialdemokraterna och deras budget. Det innebär att hela oppositionen bör rösta på moderaternas förslag. Vinner detta, vilket kan vara högst troligt bör Stefan Löfven avgå och Anna Kinberg-Batra tillträda som regeringschef. Ett nyval löser nog inte upp några knutar som det ser ut nu!


Orkar alliansen att ta över rorkulten igen. Möjligheten finns helt uppenbart. Men finns viljan? Sverige behöver verkligen en ny kurs!

1 kommentar :

 1. Det stora flertalet av västsahariska stödföreningarna och autonomi. Algeriet diplomater och frivilligorganisationer som arbetar för Algeriet i Sverige, talar på uppdrag av sahariska som inte nödvändigtvis från Västsahara territorium södra Marocko. Majoriteten av västsahariska bor i Västsahara. Cheferna för kommunerna är Västsahariska. Borgmästarna är Västsahariska. Guvernörerna är Västsahariska. Cheferna för lokala industries inklusive fosfater är Västsahariska. Slutit det senaste valet är ca 70%. Den västra sahariska gjorde valet av fackförenings 1975. De gjorde valet av självständighet 2007 för att avsluta absurda Västsahara fråga. Västsahara frågan inför Marocko till Algeriet sedan kalla kriget …

  Svenska samfundet bör stödja vår kamp för att frigjorda våra släktingar sekvestrerade i Algeriet utan att vara registrerad av UNHCR !!!

  Tack

  Ahmed Salem Amr Khaddad
  Unionist sahariska – Internet aktivist

  SvaraRadera