fredag, oktober 23, 2015

Flyktinguppgörelsen - en tandlös tiger?

Riksdagspartierna utom V och SD har träffat en ny uppgörelse i likhet med DÖ kring flyktingmottagning. Lyssnar just på Erik Ullenhag, som ju är en av dem som orkestrerat dagens elände. Han svarar dessutom inte på intervjuarens frågor, vilket är lite beklämmande.


Det är ganska märkligt att Sverige som tar emot fler flyktingar än Italien per capita skall ta emot kvotflyktingar från Italien. Det borde faktiskt vara tvärtom!

Dagens uppgörelse kommer inte särskilt påverka pågående flyktingströmmar och det är väl ingen som med allvar tror att tillfälliga uppehållstillstånd skulle generera färre flyktingar. Människor som har rotat sig i Sverige kommer knappast att kunna utvisas. Det vore än mer inhumant än att vägra från första början!


Det som dock är tydligt med överenskommelsen är att kommunernas självbestämmande nu är borta. Visserligen finns det en grundlag som hävdar detta. Men grundlagar kan man tydligen upphäva hur som helst! Nu kommer många fattiga kommuner utan bostäder att tvingas ta emot asylsökande. Fråga är då var svenskar skall finna sina bostäder? Eller barn och barnbarn?


Överenskommelsen säger således ingenting om höjda skatter, bostadsbrist, de äldres situation mm. Däremot skall tydligen lägstalöneprincipen slopas, vilket torde reta upp LO rejält! På denna blogg tror vi inte att dagens överenskommelse leder någon vart utom att kommunernas elände ökar!

En tämligen tandlös svensk tiger!


"Vi har nu rört oss snabbt på en skala från att migrationen är en tillgång över till att det är en investering, en anspänning, att det inte finns något tak (Morgan Johansson i Ekots Lördagsintervju) till att idag ha landat i att vi är vid gränsen för vad Sverige klarar av. På sextio dagar. På sextio dagar har regeringen gjort en helomvändning. Retoriken går inte att känna igen. Den retoriska resan är helt obegriplig och väljarna hinner sannolikt inte med."

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar