torsdag, oktober 01, 2015

Svårt läge - kris för Sverige!


Regeringen har nu krupit till korset och meddelat att det pågår en flyktingkris. Själva skulle vi nog betrakta den som snarare en politisk regeringskris och problem med våra styrandes passivitet i riksdagen.


Även husorganet Södermanlands Nyheter tycks nu ha vaknat upp ur sin Törnrosa-sömn och konstaterar att läget är akut. Det noterade vi på denna blogg för två år sedan. Men förvisso varseblivning är inte så enkelt!


Håller nuvarande flyktingström i sig innebär det ca 400.000 personer på ett år. Just nu har vi en bostadskris med över 500.000 saknade bostäder. Då skall man hålla i minnet att varje bostad kostar drygt 3 miljoner kr st att producera. Det innebär i praktiken att om varje flykting skall härbärgeras erfordras ett tillskott på 120.000 bostäder per år intill en kostnad av närmare 2.000 miljarder; dvs långt över statens nuvarande lån. Ja då har vi inte räknat med kostnaden för att dessa skall kunna överleva!


Är det någon som vet var dessa pengar skall hämtas? Belastningen nu på kommunerna blir enorm för att staten ställer krav på att kommunerna skall ordna skola och Landstingen sjukvård. I Filipstad har man förklarat att man klarar inte av situationen. Det finns inga lärare!http://www.svt.se/nyheter/regionalt/varmland/filipstad-klarar-inte-flyktingmottagandet


Regeringen har nu avsatt ca 100 miljoner kr för att lindra krisen. Det skall jämföras med Tyskland som avsätter 100 miljarder kr för att avlasta hjälporganisationer och kommuner! Det verkar som om svenska politiker fullständigt tappat fattningen med en icke existerande varseblivning!


Man kunde väl aldrig i sina dar tro att vi skulle få en sådan menlös samling i riksdagshuset, som i stort sett struntar högaktningsfullt i vad som händer med bostäder, sjukvård, oss äldre, rättssamhällets upplösning med den sämsta polisen i hela Europa, som nu förklarar att man behöver inte ta så hårt på lagarna! Man talar om helt andra intressanta saker!


Ett stalltips är att snabbt tillse dina bostadsbehov. Snart kommer det att vara fullständigt omöjligt att få tag i en lägenhet!


Passa även på och gör slag i saken nu med det du tänkte ta upp med doktorn. Sjukvården svajar betänkligt särskilt för oss äldre - vet av egen erfarenhet!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar