onsdag, oktober 14, 2015

I Rinkeby sover man i skift!

Idag presenterar utredaren Jan Edling, Verdandi rapporten ”Förorterna som moder Svea glömde”. Edling som tidigare varit utredare för LO har undersökt livssituationen för de som bor i 38 kartlagda bostadsområden, från Luleå i norr till Malmö i söder.

Jan Edlings dom över svensk integrationspolitik de senaste 20 åren blir hård. Ingen regering klarar sig undan och minst två av dagens statsråd och och större delen av dagens riksdagsledamöter samt tidigare statsråden Erik Ullenhag(FP) och Mona Sahlin(S) är medskyldiga till eländet!


"I Stockholmsförorten Rinkeby, ett av områdena som ingår i granskningen, har Ledarsidorna.se genomfört en del intervjuer samt studier. Exemplet med skiftsovare är ett sådan som kan vara talande. "


"Trångboddheten, med kanske upp till åtta personer i en tvårummare tillhörande en och samma familj, ger förödande konsekvenser. Familjen tvingas sova i skift. De äldre barnen tillåts bara sova på förmiddagarna när småsyskonen är i förskola eller lågstadium. Vid lunch börjar dessa komma hem varvid de äldre måste lämna lägenheten för egen skolgång. De missar därmed förmiddagarna och är ständigt outsövda. Den höga frånvaron och den ständiga sömnbristen påverkar skolresultaten negativt. Nattetid driver de ofta runt i bostadsområdet eller sitter nätterna igenom på nattbussar för att få tiden att gå. Hemma tillåts de eller kan de inte vara. De blir då lätta offer för två typer av rekrytering."


Vad vi nu bevittnar och får kvitto på genom kravaller, allmän oro, våldsbrott och brandpersonal och polis som snart inte vågar ge sig in i områdena, är den fullständiga kollapsen för den svenska integrationen regisserad av en ointresserad riksdag och direkt ansvariga för den svenska integrationen! 


Det är över tjugo år sedan Berit Friggebo tämligen aningslöst föreslog We shall overcome! Något som klingar fullständigt falskt med facit i hand! Bostad och arbete är grunden för all välfärd. Motsatsen är grunden för all kriminalitet! Och den frodas vad än kriminalprofessorn Jerzy Sarnecki säger!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar