tisdag, oktober 13, 2015

Den svenska skolans kräftgång!
När nu den svenska skolan blir synad av internationella institutioner blir det alltmer frapperande hur dåliga svenska elever är i grundläggande ämnen, som matematik, naturvetenskap och IT. Dessa ämnen är ju vitala för en blomstrande exportindustri.


Svenska skolan alltsedan starten av allmän folkskola på 1860-talet har ju gynnat svensk industri. I början på 50-talet konstruerades världens första datamaskiner utanför USA och UK nämligen BARK och BESK! Ericsson och ASEA, Scania och Volvo jämte Nobel är storartade exempel på kunskap som gynnat landet.


Myten om det fantastiska utbildningssverige har ju starkt underhållits av de krafter som i princip gjort den till en medioker spelare i dagens Europa. Socialdemokrater och kommunisterna genomförde två stora förändringar av skolan på 60-talet. Först avskaffandet av realskolan och sedermera läroverksorganisationen, som var första spadtaget till den svenska skolans grav och nuvarande läge. Enligt den vanligtvis välunderrättade Tinom Sanandaji så beror skolans nuvarande kräftgång till 30% på invandring och resten på överdriven socialism.


Rikets socialister och socialistiska media som SVT och Aftonbladet vrider sig som maskar och försöker med alla möjliga och omöjliga undanflykter. Men sanningen står dem rakt framför i eldskrift: Sverige rejält sämre på många områden i PISA!


Svenskt näringslivs ordförande läkaren och företagsledaren Carola Lemne intervjuades härom veckan i Axess Studio av P.J. Anders Linder. Hon var allvarligt oroad över den svenska skolans kräftgång och i synnerhet urvattningen av kunskaperna på universitet och högskolor.


Hon konstaterade bl a att redovisade kunskaper i det diagnostiska prov i teknisk fysik som nu använts i över 30 år, utvecklats till det sämre varje år!


Bristen på insikt är omfattande i svenska vänstermedia. Sveriges Televisions och SCB uppger att 37% av syriska flyktingar har högskoleutbildning, vilket omgående vederläggs av norska SCB, som en komplett lögn. Siffran skall istället vara 10%. Vilket man kan läsa om här!


Denna skönmålning a la SVT har naturligtvis påskyndat kräftgången men nu som sagt har skolan i internationell jämförelse bevisats vara undermålig i många avseenden och den mest stökiga i hela Europa!


Vad gör politiker? Ja Jan Björklund gjorde väl ett försök bl a med ordning och licensiering av lärare. Men fick givetvis rejält med mothugg av den socialistiska maffian! Gustav Fridolin skulle fixa skolan på några månader men verkar nu totalt ha försvunnit i debatten. 


Att ge två miljarder extra till kommunerna för att öka på lärarlöner är knappast skolans problem utan stök, oordning och för låga kunskapskrav genomsyrar hela utbildningsväsende från grund- till högskola! Något som kan ta 25 år att vända. Så vi förutser fortsatta ras i alla kommande PISA! Skillnaden nu är lägre publicitet i SVT och Aftonbladet. Vi har ju en socialistisk regering!


Skolan har havererat liksom pensionssystemet, vården likaså,bostadsbristen är närmare 500.000 saknade bostäder och rättsväsendet är i upplösning. Den socialistiska fasaden börjar rämna!


Idag fick vi även lära oss att de direkta kostnaderna för flyktingmottagning, där ensamkommande män utgör halva kostnaden, nu passerat den totala kostnaden för den svenska grundskolans 90 miljarder  kronor.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar