torsdag, november 05, 2015

Ingen ny gymnasieskola i Gnesta - Inga konsekvenser?I dagens Sörmlands Nyheter har man intervjuat Barn- och utbildningsnämndens ordförande Linda Lundin(S), som anser att det inte får några konsekvenser för Gnesta, då eleverna följer med till andra skolor, när Gnesta Praktiska Gymnasium läggs ner. Hon får "ett visst" medhåll av oppositionen i form av Ingalill Fredriksson(C).


På denna blogg är vi inte lika säkra på detta. Nedläggningen av skolan skickar en signal till presumtiva Gnesta-bor och näringsliv, att kommunen inte är särskilt intresserade av andra skolformer än grundskolan. En åsikt som ju pekar på en total passivitet för att utveckla samhället och ge bättre förutsättningar till sina invånare. Att kommunens gymnasister tvingas sitta i timtal på buss och tåg dagligen bekymrar uppenbarligen inte kommunens tongivande politiker.

Hösten 2010 skrev vi med stolthet Välkommen till Gnesta Praktiska Gymnasium. Dagens kommunpolitiker stoltserar uppenbarligen med Goodbye Gnesta Praktiska Gymnasium, ni blir bra i grannkommunen Nykvarn!

Men socialdemokraterna med Johan Rocklind i spetsen har aldrig gillat gymnasiet av någon anledning. Främst förmodligen för att skolan var privat. Möjligen för att det utgjorde ett hinder för att brandstationen skulle kunna vara kvar!

Men skolan hade med någorlunda kommunalt stöd och intresse kunnat utvecklas till den främsta i landet för underhåll av tågtrafiksystem (banunderhåll). Men nu är detta helt försent och skolan blir väl som mången annan nytt boenden för ensamkommande unga män.


Passivitet har aldrig imponerat på näringslivet och definitivt inte på invånare med egen tankeförmåga! Vi gratulerar Nykvarn till denna framgång!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar