lördag, oktober 04, 2014

Välkomna till ett dignande julbord - Stefan Löfvén et consortes!

 

Löfvén har ju i regeringsförklaringen framställt Sverige som ett land i klass med Albanien. Något som delvis SVT håller med om. Vänder vi oss till utländska media skakar man först på huvudet åt det svenska valresultatet. I Europas förmodligen mest välskötta land avgår regeringen utan kamp. I alla internationella undersökningar hamnar Sverige i topp. Detta förhållande gäller förvisso dock även våldtäkter och bostadsbrist. Men i övrigt är man positivt ledande.


Hur den nu ganska unga och oerfarna regeringen skall kunna förvalta detta arv återstår att se. Det är få med erfarenhet från regeringsarbete. Vi kan bara komma på Margot Wallström och Morgan Johansson, som var ministrar på 90-talet. Statsministern har inte ens suttit i riksdagen någonsin. Wallström torde vara den mest erfarna med fd topposition inom EU.


Denna regering har det minsta parlamentariska stödet någonsin med 37,9% av väljarrösterna till skillnad mot Alliansen, som valde att avgå med 39,43% i ryggen.


Men vi önskar Stefan Löfvén lycka till; en fighter har vi alltid gillat! Och hoppas att vi äldre och boende utanför Stureplan inte drabbas allt för mycket av regeringens onda öga!

 

Vi noterar även  att den nya regeringen vill godkänna Palestina som medlem av FN. Det är ett bra och riktigt beslut! Men det gäller att hantera frågan seriöst så att man inte får en antisemitstämpel på sig! Och först måste givetvis fria val hållas och en regering utses, som speglar folket vilja!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar