tisdag, oktober 28, 2014

76 år sedan kristallnatten!

Rasism skrivs det numera dagligen om i svenska media och inte minst i lokalbladet Södermanlands Nyheter, som haft en artikelserie om framgångarna för Sverigedemokraterna. 

 

Tidningens ledning och denna blogg delar dock inte helt samma uppfattning var svensk rasism huvudsakligen finns. För- modligen på grund av olika politiska och etniska positioner.

 


För ett år sedan - inför 75-års dagen av de sk Kristallnatten i Hitler-Tyskland - skrev vi om den ökande nazismen/antisemitismen i Europa. Föremålet för de tyska nazisternas "omsorg" var ju judar och romer samt inte minst personer med transsexuell läggning eller lågt IQ.

 

Denna nazism har ju ökat i omfattning igen och torde vara ett av det största svenska samhällsproblemen. Tidigare fanns nazismen i högerfascistiska kretsar. Numera är den än starkare hos vänsterns dito och finns tyvärr även i vissa "liberala" kretsar. Personer med klara nazistiska ambitioner uppträder som sommarpratare i radio likt ariern Athena Farrokhzad eller andra som uppträder som programledare i SVT.

 

När läste DU i Din tidning om Sveriges första och värsta hat-sajt Radioislam. Den enda som blivit dömd för förtal i svensk domstol?

 

Den tyska TV-kanalen RBB rapporterade för ett år sedan om den kraftigt ökade antisemitismen i nordöstra Tyskland, som utgörs av delar av det gamla DDR, som politiskt står långt till vänster. I detta Tyskland har neo-nazister och vänstern gjort gemensam sak och kanaliserar framför allt muslimsk frustration mot en ganska liten judisk minoritet.

TV-kanalen RBB noterar att många tyska immigranters satellit-antenner pekar i riktning Hotbird 13 grader öst. Denna satellit tillhandahåller ett antal kanaler med extrem islamitisk propaganda, som bl a uppmanar till heligt krig! Hur är det själv med Din grannes parabol?

 

 I de berlinska stadsdelarna Wedding, Neukölln och Kreutzberg, som domineras av arabiska och turkiska immigranter, vågar knappt någon jude bege sig. Det vet rabbinen Daniel Alter som överfallits. Det är således Tysklands huvudstad vi talar om, där det finns ca 300.000 muslimer och 12.000 judar och uppenbarligen ett stort antal neo-nazister och vänstermänniskor i en ganska ohelig antisemitisk allians. 

 

Hur är det nu med Malmö-rabbinen Shneu Kesselman eller i vissa områden i Uppsala? Vågar man bära judiska attribut därstädes?


Tyvärr ökar antisemitismen kraftigt även i Sverige, som endast har totalt 20.000 personer med mosaisk trosbekännelse kvar. Antalet etniska svenskar med nazist-, AFA- eller kommunistsympatier är icke kända. Både SVT och SR anställer således viktiga personer med nazistisk dagordning. De enda riksmedia, som tycks hålla rent framför dörren är fortfarande Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet. Några tidningar vi läser med stor behållning och intresse. 

 

Det hedrar dock Sveriges statsminister Stefan Löfvén, att han klart tar ställning mot denna nya ökande rasism!Kristallnatten känns väldigt nära i alla avseenden - även här i östra Sörmland - trots att 76 år förflutit sedan dess!Läs mer och besök Forum för levande historia!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar