fredag, oktober 03, 2014

Det albanska Sverige!

Om man får tro statsminister Stefan Löfvén så är Sverige på albansk nivå när det gäller allt: Jämställdhet, skola, arbetslöshet, miljöarbete och bostäder.  Ja frågar man internationella jämförelseorgan så blir bilden helt annorlunda beträffande jämställdhet, miljöarbete och väfärd. Här toppar Sverige.


När det gäller bostäder är han verkligen på hugget och lovar 250.000 nya hyresrätter till år 2020. Han börjar genast och skickar en miljard till kommunerna. Omräknat till Gnesta blir detta ca 1 miljon kronor, vilket inte ens räcker till en halv lägenhet!


Det var mycket snicksnack i denna regeringsförklaring. Men Löfvén måste nu snabbt visa resultat. Lämpligen bör han börja med att leverera 50.000 bostäder 2015. Var de 750 miljarder, som 250.000 lägenheter kostar att bygga, skall tas ifrån framgår inte av hans tal. Kommunernas totala skuld idag är ca 400 miljarder och statens 1.200 miljarder. Några 750 miljarder kan nog inte lånas upp utan rejält stora konsekvenser för stat och kommun!

 

För dem som närmare vill följa vad som sker kan vi inte rekommendera Godmorgon Sverige i Sveriges Television. Där sitter nu bara sossar och miljöpartister och ler tillsammans med ännu gladare journalister!

 

Sosse-TV när den är som sämst! Orkar du inte med SVT så finns alltid räddningen i TV4 - en betydligt mer sansad kanal!

 

Enligt malisen har 6%-partiet Miljöpartiet har redan varit igång och hotat Vattenfalls VD med sparken om han inte håller käften om kärnkraften. Ett smått fascistiskt scenario månne? Vd månne det bliva av denna rödgröna röra?

 

Det man dock måste beundra Löfvén för är hans fighting spirit! Något som Alliansens företrädare helt saknar!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar