fredag, oktober 24, 2014

Slaget mot landsbygden har börjat!

Som vi i upprepade bloggar under året varnat för så är nu Miljöpartiets slag mot landsbygden i full gång. Det skall bli rejält dyrt, att inte bo vid Stureplan eller på Söder MP:s hemmaarena. Uppenbarligen orkar heller inte Stefan Löfvén(S) och Magdalena Andersson(S) hålla emot denna utveckling.


Regeringens alla förslag till försämringar för arbete och industri; höjda skatter för en hårt ansatt välfärdsmotor har ju sågats av en enig press och företrädare för näringslivet. Man undrar verkligen vad de rödgröna är på väg med landet. I alla fall är det knappast något positivt.

 

Ur miljösynpunkt är Sverige bland de industrialiserade länderna i världen som släpper ut minst koldioxid och andra föroreningar, vilket knappast märks på regeringens argumentation.

 

Uppenbarligen tror den något världsovana Åsa Romson att det finns tunnelbana överallt i buskarna. Vi skulle verkligen be henne studera busstidtabellerna för Sörmland de senaste 20 åren. Då skulle hon finna att utarmningen på landsbygden är nästan total! 


Nu har således slaget mot landsbygden och framför allt de äldre som inte kan cykla börjat. Vårt enda hopp är att detta skattevansinne stoppas av en parlamentarisk majoritet i riksdagen. Valet gick ju inget vidare varken för MP och S, som ju har färre mandat i riksdagen än vad Alliansen har. Då borde man faktiskt kunna vara lite mer ödmjuka!


Vi får väl sätta på oss den gamla slogan-skylten från 2006: "Sverige behöver en ny regering!"


Varför skall man vara gammal, sjuk, fattig och bo på landet när man kan vara ung, frisk, rik och bo vid Stureplan?

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar