torsdag, maj 22, 2014

Vänstern har hamnat i dåligt EU-sällskap

Idag skriver Östen Eriksson(KD) om det svenska vänsterpartiet, som hamnat i synnerligen dåligt sällskap i EU-parlamentet, då man tillhör den grupp som består av Europas extremvänster och gamla kommunister från hela Europa, där gruppordföranden Gabi Zimmer är ett derivat av Erich Honeckers östtyska kommunistparti! Denna grupp är den enda som inte fördömer ryssarnas intåg i Ukraina!

 


I svenska vänstermedia spekuleras ofta om att (SD) skulle "hamna" i någon högerextrem grupp och förfasas över detta men glömmer märkligt nog bort att (V) redan tillhör den kanske mest extrema gruppen i parlamentet.


Eriksson påpekar även att det är viktigt att välja i EU-valet vilken grupp ett parti tillhör. Några som lämnat denna extrema grupp är de danska socialisterna i Socialistisk Folkeparti och det finska Vänsterförbundet, som har tröttnat på det tvivelaktiga sällskapet och lämnat GUE/NGL. Däremot gillar tydligen det svenska Vänsterpartiet sällskapet, eftersom man valt att stanna kvar i EU:s kommunistträsk.

En röst på Vänstern den 25 maj innebär att man aktivt stöder en partigrupp i EU-parlamentet som inrymmer både extremvänster och gamla kommunister.


Vi kan bara hålla med Eriksson!

 

Någon påstår att även FI skall tillhöra dessa skummisar. Kan väl aldrig vara sant @Soraya Post?

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar