tisdag, maj 13, 2014

Michael Gustafsson(S) säljer ut svensk industri!

Den lokale partipampen Michael Gustafsson(S) i det av LO-facket styrda Gnesta medverkar nu till att sälja ut svensk kärnindustri till Tyskland. Gustafsson uttalar sig positivt till att det gamla hederliga svenska bolaget Scania nu säljs ut till tyska intressen.


Man undrar undantagslöst om Gustafsson et consortes har någon som helst insyn i tysk industripolitik, där knappast några gamla fackförenings-överenskommelser gäller någon längre tid. Det kan man lätt inse och förstå om man orkar titta på tyska nyhetskanaler. Kolla gärna in TV-filmen om Opel i Tyskland.Hur både fackföreningar och delstatsregering kollrades bort av Opels ledning.


I Sverige har man nu sålt ut Pharmacia, på gång är Astra-Zeneka och nu således Scania. Hur man i Södertälje kan tro att detta är bra för staden i det långa loppet är det väl bara ett antal synnerligen blåögda socialdemokrater som tror. Har man inte tagit någon lärdom av svensk-tyskt förhandlingsklimat visavi FMV och Kockum/Krupp-affärerna i Malmö och Karlskrona? 

 

Det första som nu kommer att lämna Södertälje är givetvis utvecklingsavdelningen. Det finns knappast någon större mening att ha två utvecklingsavdelningar för att göra samägda lastbilar. I München finns dessutom kanske världens bästa tekniska högskola, som producerar mängder med kvalificerade forskare och utvecklare för fordonsindustrin! Men facit kommer vi att få först om några år!

 

Hur mycket finns kvar i Sverige av LM Ericsons utveckling? Hur är det med gamla ASEA? Vad händer med SAAB, Volvo m fl? Hur länge finns SKF kvar i Göteborg?  Stora Enso? SSAB i Oxelösund går knackigt! Är det någon som tror att vi kan försörja än fler invandrare med färre jobb i de viktiga basnäringarna? Hur blåögd får man vara?

  

Gustafssons inlägg i den lokala politiska debatten i Gnesta har under åren varit tämligen medioker, något som även synes utmärka hans insatser för svensk industri! Var skapas välfärden i framtiden när svensk basindustri är utplånad? I sedelpressarna eller via redan hårt ansatta skattebetalare? 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar