onsdag, maj 28, 2014

Carin Jämtin: "Det behövs en ny politik!"

Moderaterna backar i opinionsundersökning varpå SVT naturligtvis intervjuar Carin Jämtin(S), som snusförnuftigt uttalar sig, att "Det behövs en ny politik!" SVT:s aningslösa journalist lapar i sig, som det vore himmelsk nektar. Nu kommer väl den närliggande frågan: "Vad innehåller denna nya politik och hur finansieras den?"

 

 

Men icke. SVT:s beundran inför Jämtins kungsord är outsäglig. Så är det för det mesta med SVT; ingen analys, ingen syntes utan bara upprepande av ett antal socialistiska retoriska mantra.

 

På denna blogg gillar vi inte allt som alliansregeringen gör. Förändringar i arbetslöshet- eller sjukkassa (arbetslinjen) känns mindre bra. Enskilda människor drabbas hårt. Något som vi framfört personligen till FP:s dåvarande partisekreterare Ullenhag. Den extra beskattningen av pensionärer är ganska märklig. I alla andra länder med särskilda pensionsskatter så är dessa lägre inte högre!

 

Men vad är det för fantastisk ny politik, som det numera ganska oprövade (S)-gänget tillsammans med sina än mer oprövade kollegor i (V) och (MP) eventuellt skall införa? Därom rådet ett ganska stort töcken. Man klarar inte ens att justera pensionsskatten intill en kostnad av 10 miljarder på en budget på 800 miljarder kronor.


De ekonomiska restriktioner som gäller för EU-medlemsstater innebär att budgetunderskottet får vara max 3% och att statsskulden får uppgå till maximalt 65% av BNP. Det innebär i praktiken att Stefan Löfvén måste höja de redan höga svenska skatterna igen om man vill genomföra en ny politik!


Sedan vill ju den ev medregenterna (MP) och (V) ha stora skattehöjningar, vilket man kan läsa om här! Miljöpartiets skattehöjningar drabbar både gammal och ung,   Med de rödgröna blir det kraftigt ökade skatter och ett stillstående samhälle! 

 

Vad är det för fantastiska initiativ som socialdemokratin skall ta? Höja fastighetsskatterna? Höja momsen? Går det att höja dessa ytterligare i ett land som toppar i världen skatteliga? Får vi då inte ytterligare ett incitament för fler svartjobb?


Hur skall socialdemokratin ordna den stora bostadsbristen? Vi blir ju ca 100.000 nya invånare varje år med nuvarande invandringstakt. Hur löser man detta, som vi beskrivit här: Bostadsbristen målar in sig i ett hörn. Som Magdalena Andersson vill i Vi som trodde Magdalena Andersson var en klok kvinna  ?


Hur skall socialdemokratin kunna korta ner köerna i sjukvården? Redan nu styr man i många landsting men har knappast visat sig på styva linan.

 

Hur skall socialdemokratin kunna förändra skolan till en kunskapsskola, när man knappast har kunskap och vitterhet som mål och mantra?


Och sist men kanske viktigast: Hur skall socialdemokratin skapa jobb åt de 500.000 personer som står utanför arbetsmarknaden? Hittills har ju Stefan Löfvéns enda råd till arbetslösa varit:"Gå och rösta!" Kan man läsa om här: Bättre borde du kunna Stefan Löfvén. Svensk industri säljs ut till omvärlden. Den svenska forskningen minskar inte minst i läkemedelsindustrin!

 
Det är många och ovanligt knepiga frågor att hantera. För Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfvén finns det flera likheter. Bägge vill bli statsminister. Fredrik Reinfeldt befinner sig nu i en uppförsbacke. Stefan Löfvéns kommer säkert om inte senare när räkenskapens dag nalkas!

 

Om någon tror att vi försöker baissa Carin Jämtin så är det fel. Vi tycker att hon är en högst trevlig och oftast trovärdig politiker!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar