onsdag, maj 21, 2014

Det finns många som inte har koll - särskilt inte på procenten!

Tidningarnas telegrambyrå, TT och Sveriges Television gör stor sak av att Trafikverket missat en investeringsbehov på 20 miljarder avseende underhåll av luftledningar. Trafikverkets långsiktiga investerings- och underhållsplan den sk nationalplanen omfattar ca 520 miljarder och 20 miljoner är således en felräkning på 4%, vilket för varje större projekt skulle vara högsta drömmen av rättkalkylerande. De flesta infrastrukturprojekt drar över med mellan 20-30%.


Även miljöpartiets språkrör Karin Svensson Smith, som förmodligen ej heller kan räkna procent, kallar detta för en skandal och säger att Trafikverkets ledning måste avgå. Man kan ju lätt undra över denna dams perception och kognition. Något överdriven kanske. Det där med procent är svårt!


I motsats till SVT:s ekonomiske kommentator Peter Rawet och Karin Svensson Smith tar Trafikverkets Generaldirektör Gunnar Malm det ganska coolt. Vi får justera detta i nästa nationalplan! Konstigare än så är det inte! Rawet och Svensson Smith kanske tror att det rör sig om 40%.


SVT Text ägnar 3 hela sidor åt dessa 4%, vilket nog säger en hel del om kvaliteten på detta organ!



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar