onsdag, maj 14, 2014

En högst märklig kampanj från Sverigedemokraterna!

Sverigedemokraterna går till EU-val med slogans mot de nu aktuella rumänska romernas tiggerier i Sverige under mottot: "Det är dags att stoppa det organiserade tiggeriet på våra gator!"


Det var länge sedan i svensk politisk valhistoria, som man vänder sig mot de mest fattiga i vårt samhälle. Det känns som 1800-tal och påminner gärna om vad som hände tiggare i Tyskland i början på 30-talet. Kampanjen känns tämligen unken!

 

Naturligtvis skall vi med prioritet bidra till att alla invånare i den europeiska unionen har ett värdigt liv - oavsett om det finns regimer i unionen, som inte  prioriterar de mest fattiga.


Vi tror på denna blogg att SD har allt att förlora på en sådan inställning. Varför skall man rösta på ett parti med denna agenda? Det måste finnas betydligt mer viktiga frågor att ta ställning till i den europeiska gemenskapen än att stigmatisera ett antal fattiga romer i Sverige. Vem eller vilka står näst i kö? 

 

Denna retoriska fråga gäller även i hög grad Ung Vänster, som börjat störa SD och andra partiers valmöten. Luktar även unket! Således två märkliga inslag i det demokratiska Sveriges pågående EU-val!

 

Vill man fördjupa sig i vad som hände i Tyskland under 30-talet kan man för övrigt ta del av Torbjörn Jerlerups essäer i ämnet! 

 

Ungefär samtidigt lät Ung Vänsters stamfader Josef Stalin svälta ihjäl 10 miljoner ukrainare. Ett av de värsta nidingsdåden i Europas 1900-tals historia. Om detta kan man läsa här! 


Politiska ytterligheter har alltid skapat elände för den lilla människan!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar