lördag, maj 24, 2014

Valvinden enligt SvD/SIFO dan före dan!


Vi matas dagligen med olika sensationella uppgifter via media, Facebook och Twitter om hur läget är för de olika partierna i valets slutskede. Här presenterar vi en av de mer seriösa från SvD-SIFO.


Utgår vi från förra valet 2009 så är vinnarna (SD) + 5,3%, (S) +3,9% och (FI) +2,1% medan förlorarna är (PP) -4,9%, (FP) -4,8% och (JL) -3,5%.

 

Nu finns det även andra undersökningar som ger lite annorlunda resultat, där Marit och kompani får betydligt bättre siffror. Man får väl inte svära i kyrkan men att Soraya Post(FI) verkar komma in känns bra. Mindre bra är att (FI) tillhör den kommunistiska gruppen i EU. Post borde ändra på detta!

 

I Storbritannien synes högerpopulistiska UKIP gå mot en brakseger medan konservativa och liberaler backar. I Nederländerna går dock de liberala mot stora framgångar med nästan 30% av rösterna. Här backar istället högerpopulisterna! Stor framgång även för Djurens vänner 4%. Valen i dessa länder är redan gjorda men officiellt resultat får ej publiceras förrän söndag kväll!


Fortsättning följer!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar