söndag, maj 18, 2014

Dags att välja till Europaparlamentet!

 

 

 Nu är det snart val till europarlamentet och många duktiga och kompetenta kandidater finns att rösta på. För första gången har vi höjt blicken och granskat alla toppar medan vi tidigare under åren av gammal ohejdad vana röstat på Marit Paulsson(FP). 


 

Av vana och erfarenhet vet man att små enfråge- eller smala partier inte har mycket att hämta i EU, då det inte tillhör någon av de tre stora grupperna med mest inflytande som konservativa, liberaler och socialdemokrater. En röst på JL, FI, PP, SD, MP och V ger således ingen större effekt! 

 

FI har för den delen ett intressant namn med Soraya Post men hon gör förmodligen större nytta specifikt för romer i sitt nuvarande jobb. Även centerpartisten Fredrick Federley är ett intressant namn men står tyvärr för långt ner på listan. 

 

Framtidspartiet socialdemokraternas första namn Marita Ulvskog är ju gammal EU-motståndare liksom miljöpartiet, vänsterpartiet, sverigedemokraterna och juni-listan. Känns ju inte särskilt kreativt i Europa-sammanhang att rösta på deras kandidater! 

 

Ett intressant namn som poppat upp är den fantastiskt skicklige journalisten Lars Adaktusson (KD). En av de mest kompetenta TV-kommentatorerna genom tiderna och tillhörande EPP! Även Gunnar Hökmark(M) synes intressant. En högst kompetent och inflytelserik politiker även han tillhörande den största EU-gruppen EPP. Man blir imponerad av hans mångsidighet och analysförmåga i det som presenteras på hans blogg.


Ja familjens val har inte varit lätt denna gång och förespråkare finns för både Adaktusson och Hökmark samt kanske någon outsider. Men som sagt; det är en bit kvar till mållinjen på torsdagens förtidsröstning!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar