tisdag, november 05, 2013

SVT och TV4 utestängs från OS i ryska Sotji!

Kanalen Viasat tog hem spelet kring att få sända vinterolympiaden 7:e till 23:e februari från det ryska Sotji. Nu rasar givetvis alla sportjournalister på dessa kanaler över att inte ens få ackrediterat tillträde till OS-arenorna. Givetvis ett grymt öde för en hungrig journalist, som André Pops i SVT Sport!


Hur OS därmed skall kunna bibringas det svenska folket och vår stora sportsupporter i familjen, hustrun, blir då lite kryptiskt. Viasat (MTG) har ju utöver Viasat Explorer kanalerna TV3, TV6, TV8 och TV10 i marknätet. Dessa är kodade utom vad gäller TV6. I dessa kanaler kommer 600 timmar OS att visas. Så vi som har Boxer-abonnemang får dessa 600 timmar utan kostnad med ungefär 40 timmar per dag. Likaså Canaldigital abonnemang utom vad gäller TV10. 


Utöver Boxer marknät, kommer Viasat att sända ytterligare 700 timmar på egna satellit-kanaler och då behövs särskild mottagarutrustning. Ja man reklamerar även för bredbands-TV något som dock inte fungerar särskilt bra över ytan.

Ett bra tips är att skaffa sig en parabol för det digitala Astra-nätet. De flesta kanalerna på denna satellit är gratis; dvs icke krypterade. På denna satellit finns alla tyska kanaler, engelska, franska, polska, serbiska etc diton. Och vi kan ju knappast tänka oss att det tyska folket inte skulle kunna se OS. Nackdelen är givetvis ett kanske svårförståeligt språk!

Det är ett delvis ett högt spel som Visasat/MTG nu spelar upp för dem som inte kan se TV3, TV8 eller TV10! Å andra sidan om man enbart abonnerar på SVT och har gratiskanalen TV4, så kanske man inte kan begära mer.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar