tisdag, november 19, 2013

Det vänsterextrema politiska våldet i Sverige!

Dagens toppnyhet i både svenska och utländska media är att polis under morgonen gjort flera tillslag på ett 10-tal olika adresser i Mälardalen och Stockholm. Ett okänt antal personer med kopplingar till RF, Revolutionära Fronten har gripits. Polisen i Eskilstuna vill inte uttala sig utan hänvisar till Stockholmspolisen. 



I Mälardalen har det den senaste tiden skett ett utbrott av politiskt våld. Sedan i vintras har en vänsterextrem grupp i regionen genomfört ett 30-tal attacker mot Svenskarnas Parti (högerextremister) samt i vissa fall mot Sverigedemokrater i bl a Eskilstuna och Västerås.

Det är främst organisationen Revolutionära Fronten med kopplingar till både AFA och EXPO, som antas ligga bakom attentaten. Säkerhetspolisen uppskattar att det finns omkring 100 brottsaktiva vänsterextremister. Enligt de kartläggningar som gjorts och uttalanden från bl a G.W. Persson så är det vänstern i form av organisationer som RF och AFA, som står för större delen av det politiska våldet i Sverige. 

Dagens Nyheter har vid flera tillfällen riktat kritik mot EXPO:s odemokratiska arbetsmetoder och kopplingar till bl a AFA.  Aftonbladet beskriver RF som "det mest aggressiva nätverket i en våg av vänsterextremistiska attentat!" RF stödjer antisemitism och finns på facebook (förmodligen en guldgruva för SÄPO) så du kan se vem och vilka som sympatiserar med denna organisation! 

Vi får hoppas att polisen och allmänheten kan göra något åt denna skrämmande utveckling och polarisering av samhället, som är ovärdigt ett demokratiskt land. I dessa järntider kan det givetvis vara av intresse, att veta vem som står för både antisemitism och det grova politiska våldet. 

Läs mer om RF, Revolutionära Fronten!
Läs mer om AFA, Antifascistisk Aktion!

Läs mer om den utomparlamentariska vänstern!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar