måndag, november 18, 2013

Måndag morgon igen!

En grå måndagmorgon och vi har som vanligt ägnat hela förmiddagen åt att läsa svenska tidningar både i pappersform och på nät!


DN:Finns det något som heter hedersvåld?  Handlar DN:s skrämmande huvudledare om idag. Man kallar det "Heder utan samvete". Dvs hur vissa invandrarfamiljer förtrycker och bär sig illa åt mot sina döttrar (inte pojkar). Den medling som samhället försökt skapa har visat sig fullständigt meningslös. De som kommer hit vill inte anpassa sig till Sverige, svensk etik och svenska normer samt svensk lagstiftning utan bibehåller egna villkor från det gamla landet!   

DN: Dyster rapport från Amnesty  Qatar behandlar gästarbetare som djur inför fotbolls-VM 2022. Den mer eller mindre ökände Sepp Blatter, som är ordförande i FIFA, Internationella fotbollsförbundet kommenterar "Qatar på rätt väg"! Qatar med knutpunkten Doha och sitt "moderna" flygbolag vill ju vara ett föredöme i många avseenden. Men mänskliga värden tycks inte vara särskilt intressant! Inte heller för det skandalomsusade FIFA. 

SvD: År 2020 har socialdemokraterna tagit bort all arbetslöshet!?  (S) går ut hårt mot arbetslösheten i varje fall muntligen. ”Skyhög” är den. ”Historiskt hög”. Då infinner sig frågan vad (S) erbjuder för att lösa detta. Med några smarta drag kommer den att vara helt borta om bara sex år, 2020.  Den ska vara lägst i Europa trots lågkonjunkturer, ekonomiska kriser, stiltje på exportmarknaden Europa, och en hög påspädning av nytillkomna arbetssökande. (S) skall enligt egen utsago fixa ungdomsarbetslösheten på 90 dagar.


Ett tungt beting för (S) är att hela 70 procent av de arbetslösa står långt ifrån arbetsmarknaden enligt AF. Det är personer över 55 år, personer med låg utbildning, utrikes födda, och funktionsnedsatta. Många av dem är svårligen anställningsbara och svårligen matchningsbara. Dessa människor finns således, dock inte med i (S)-retoriken. Vilka är planerna för dem? Är det att öppna på vid gavel för förtidspensionering igen?


Det finns något som heter skära pipor i vassen. Ovanstående arbetsmarknadsretorik torde vara arketypen för detta idiomatiska uttryck. Här kan man läsa SvD:s analys av densamma!


RGB: Vi vill mer  Folkpartiets landsmöte i Västerås är nu avslutat. Man får nog säga att det fick ett ganska hyfsat omdöme t o m i vänsterpressen. Det var således fokus mer på socialliberala idéer än rent marknadsmässiga. Det känns ju bra! Björklunds ställning i partiet synes orubbat! Att Marit Paulsson kandiderar till en ytterligare  en mandatperiod i Bryssel känns bra. Hon tycks ha fått ordning på sina gamla krämpor,. Gratulerar!

SN: Mobil vårdmottagning  Det sörmländska landstinget skall ha en mobil vårdmottagning lite som man har i norra Norge utefter kusten med båt. Syftet är dock uppenbarligen inte omsorg om allmänheten utan mer om migrationsverkets flyktingmottagningar. Flyktingar har ju "rätt till" hälsoundersökning, enligt lag. Vi som bekostar vården i Sörmland med våra skatter kanske oxo skulle kunna få en hälsoundersökning även om den inte är lagstadgad - i vårt fall var det ganska länge sedan. Det hela kostar skattekollektivet 2,5 miljoner om året! Var så goda! Vi är inte ett dugg avundsamma!

SN: Nya herrgården på Hagstumosse  På Hagstumosse i Gnesta har det uppförts ett omklädningsrum med dusch till den facila kostnaden av 5,5 miljoner kr. Kostnaden är jämförbar med två hyfsat stora villor. Enligt Bengt Klintebo förvaltningschef beror det på satsningar på miljön! Jämförelsevis kostade förresten den intillliggande ishallen 10 miljoner att bygga. Det är till att ha gott om pengar!

SN: Linda Lundin(S) hoppfull om ekonomin  Barn- och utbildningsnämnden i Gnesta har bekymmer med ekonomin. Man ser ut att gå back med 7,5 miljon kr 2013. Nu ökar man tätheten i uppföljningar till varje månad. Hon hoppas därmed att det skall gå att ha bättre kontroll. 2014. Det som dock efterlyses men inte framgår av uttalandet är ju hur man skall reducera underskottet. Det räcker inte med att titta på!

SN: Salah Aljamal  Är en socialdemokratisk politiker i Nyköping. Han anser att "Nya moderaterna är mest ny retorik och kosmetik!"  I det sammanhanget kan man ju även undra över hans eget parti, som ju knappast för närvarande är något under av tydlighet. Vad vill (S) med regeringsfrågan? Hur har (S) tänkt att minska arbetslösheten? Fn finns knappast några konkreta svar alls. Se även ovan SvD:s kommentarer.


Salah Aljamal har annars gjort sig känd med uttalandet, att "antisemitism enbart är ett europeiskt påfund!"

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar