måndag, november 04, 2013

Allt fler grova brott mot äldre personer!

De grova icke personrelaterade brotten mot äldre blir allt fler och grovare. Nyligen dömdes två polska medborgare för ett bestialiskt dubbelmord i södra Sverige. Häromdagen slås en 57- årig kvinna och en 15-årig pojke ihjäl i Ljungsbro. Enligt utländska media skulle detta ha skett med ett järnrör av en 33-årig invandrare från Väst-Afrika och vara helt oprovocerat. Mannen var tidigare föremål för polisens intresse för fler våldsbrott. Men befann sig av någon anledning på fri fort!


Skyddet för de äldre invånarna blir allt sämre och man kan nog säga att vi numera blivit vår tids fria villebråd. Det är inte bara i omsorgen man struntar om de äldre. När det gäller säkerhet finns det mycket i övrigt att önska. DN: artiklar om hur de äldre i Stockholm inte vågar gå ut över huvud taget vid risk att bli nedslagna eller rånade, väcker stor förundran.

I många länder i Europa skaffar sig äldre skjutvapen för sitt försvar. I Sverige är det i stort sett omöjligt att skaffa ett skjutvapen för en vanlig skattebetalande svensk. Här är det bara kriminella som får den "glädjen". Och numera används denna "rätt" i parti och minut i Göteborg, Malmö och Eskilstuna och annorstädes.

Utvecklas fortfarande vårt samhälle till någonting bättre för alla medborgare? Nej tyvärr enbart till det sämre. Det vet vi som levt ett långt liv i landet. Medan man på curlingvis vårdar de yngre struntar man fullständigt i dem som byggt landet Sverige! 


Vem gör något åt det? Ja i varje fall inte polisen, våra politiker eller media i största allmänhet. Kanske borde det vara bättre att avstatliga polisen och införa kommunalt ansvariga polischefer(sheriffer), som väljs vart 4:e år. Då kanske något blir gjort! Men utför går det nu med raska steg! 



Och vad tycker PRO, SPF m fl om det eskalerande våldet mot äldre?

4 kommentarer :

  1. Det heter "grövre". Västafrikanen dömdes 2009 till 2,5 års fängelse för att han misshandlat sin flickvän. Han har ett femton sidor långt brottsregister hos polisen. Man kan undra vad han gör i Sverige överhuvudtaget med den meritlistan. Har han inte kvalificerat sig för utvisning?

    SvaraRadera
    Svar
    1. I varje fall är det internationella inslaget förfärande stort när det gäller icke personrelaterat våld mot de äldre i samhället. Framför allt handlar det om kriminella ligor från de forna öststaterna, som ser pensionärer som lovliga byten. Här borde polis och gränspolis faktiskt ha en bättre kontroll över vad som sker och kunna ingripa i ett tidigare skede för att spara liv, lem och hälsa. Som det nu utvecklats sig är det ganska otrevligt och otyggt!

      Radera
    2. Svenska media rapporterar numera sällan om det handlar om internationella förövare, vilket däremot både engelska, norska och finska nyhetsmedia gör. Och de är ju helt lättillgängliga för var och en. Läste just om busskapningen i Norge med tre döda offer på Verdens Gangs, VG hemsida, att förövaren var "icke norsk" utan kom från en annan namngiven världsdel! Beträffande tragedin i Ljungsbro fanns alla detaljer i finska dagstidningar. Även om finska inte ingår i min språkvokabulär så går det bra att t o m läsa både ryska och arabiska hemsidor med hjälp av Google translate.. Världen krymper på alla vis. Men det internationella trycket mot pensionärer hårdnar!

      Radera
  2. Idag tisdag meddelar faktiskt även svenska riksmedia om den norske trippelmördarens verkliga identitet och det faktum att han skulle utvisas ur landet! Vad syftet med denna för svenska förhållanden ovanliga publiceringen är dock höljt i dunkel!. Men morden är ju förstasidesnyhet i hela västvärlden så det är kanske inte så underligt.

    SvaraRadera