lördag, november 09, 2013

Decenniets debatt i Gnesta idag!

Idag kommer storheter som infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd(M), trafikutskottets ordförande Anders Ygeman(S), Einar Schuch trafikverket, Anders Lindström SL att tillsammans med de mer lokala politikerna Åsa Kullgren(S), landstinget, Boel Godner(S) och Marita Lärnestad(M) Södertälje, att debattera lokal- och regional trafik!

Givetvis finns även Gnestas Johan Rocklind(S) och Ann-Sofie Lifvenhage(M) på plats kl 1200 i Elektron.



Detta blir nog den mest berömda debatten hittills under Gnestas 20-åriga historia. Anders Ygeman(S) har en stor insändare i dagens Sörmlands Nyheter. Vi noterar att Ygeman pläderar för den lokala (Gnestapendeln) och regionala(Sörmlandspilen) trafiken före rikstrafiken (Stockholm-Göteborg). Det är helt utmärkt. Den nuvarande tingens ordning tillkom under Göran Perssons(S) ledning i början på 2000-talet. Om (S) nu har svängt så är det alldeles utmärkt. Då kommer säkert även fler partier att göra sammanledes.

Att som Ygeman skylla på regeringen är nog att söka skära pipor i vassen! Det mesta är faktiskt riksdagen ofta ense om.

Men en intressant debatt blir det i alla avseenden! Sörmlands Nyheter kommer att direktsända debatten och vi misstänker starkt att även andra stora riksmedia kommer att finnas på plats!


Vi tackar Elisabeth Lundberg-Karlsson, Pendlarföreningen och Behåll pendeltåget till Gnesta för tillkomsten av denna debatt, som ju inte bara berör Gnesta utan alla randkommuner till Stockholm, Göteborg och Malmö för temat "Var skall vi bygga, var skall vi bo?"

2 kommentarer :

  1. Mycket har vi varit överens om, men den årliga konkurrensen om tåglägen har vi röstat emot i riksdagen. Liksom regeringens nedskärningar av järnvägsunderhållet.
    Anders Ygeman

    SvaraRadera
  2. Ja det är helt korrekt och jag noterade detta under debatten. Men min recension har väl inte tillräcklig hög noggrannhet (granularitet). Dvs det jag nog vill ifrågasätta är den övergripande strategin även om EU dikterar vissa villkor. Jag har tydliggjort detta i min recension av debatten. Som förresten var mycket informativ! Tack för det!

    SvaraRadera