torsdag, november 21, 2013

Svensk förnedringstelevision

Substansieras av kvällsprogrammet Debatt och Kristina Hedberg. Något så dåligt får man leta efter bland Europas televisionskanaler. För de som är flerspråkiga och har tillgång till utländsk TV framstår SVT:s program som närmast förnedrande. Man kan ju undra över hur en kompetent person som Hedberg ställer upp på detta?



I kvällens program handlar det återigen om åldersdiskriminering vilket numera som bekant är förbjudet. Det har uppenbarligen inte Sveriges Television och Kristna Hedberg en aning om. SVT berörs ju illa över att personer som fyllt 60 år överhuvud taget är aktiva i politik eller styrelsebolag. SVT:s mantra är ju att "äldre gubbar sitter i vägen för unga karriärsugna flickor!" Förhoppningsvis anmäler någon SVT för diskriminering!



Utöver detta tar man upp fråga om vägglöss. Ett problem som ökar med stora rörelser över gränserna och länder med en betydligt lägre kapacitet vad avser hygien. Det behöver man knappast vara raketingenjör eller forskare för att inse. Vad är meningen med en sådan debatt? Att diskriminera flyktingar och invandrare?

Det är lätt att förstå att ministrar och andra makthavare väljer att avstå att deltaga i denna debatt.  Vem är strategen på SVT för denna fördumning? Engelska BBC eller tyska ARD/ZDF skulle aldrig komma på idén att hitta på någonting så infantilt särskilt inte om äldre människor, som verkligen uppskattas i dessa länder av både samhälle och i styrelser. Bästa SVT kolla in omvärldens utomordentliga debattprogram eller lägg ner edra förnedringsexperiment!


Själv som 60+ are och lite till tittar jag numera ganska sällan på svensk marksänd TV. Det finns ju så många oerhört bra program på Astra och andra satelliter! Det är pinsamt att behöva betala över 2.000 kronor per år för dessa lågvattenmärken!



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar