torsdag, juli 18, 2013

Ishallen en segdragen historia!

Kommunfullmäktige i Gnesta har beslutat att lägga ett bud för att återta ishallen för tredje gången. Ishallen tillkom på Nyköpings tid. Jag var själv med att fatta beslut om bygget. Under åren har den ägts av kommunen, föreningar och privatpersoner. I alla skepnader har det sedan 90-talet varit problem med driftkostnaderna pga höga elräkningar.

Den senaste "privatiseringen" var ett led i att hitta mervärden och få ner kostnaderna som tenderade att ta allt mer av kommunens fritidsbudget till förfång för tjejidrotter och fotboll! Den har väl mer eller mindre misslyckats med facit i hand!

Nu återstår att se om kommunen åter kan sköta detta bättre än tidigare flera ägare. Rimligtvis borde dock Gnesta hockey och fotboll i viss mån få en mer lyhörd ägare!

När det gäller investeringskostnader så är dessa siffor 1,95 mkr resp 100.000 kr oväsentliga och pga av det senaste avtalets konstruktion ej jämförbara. SN har lyckats något populitiskt att blanda äpplen och päron. Köpet kommer inte att belasta kommunens budget. Den kommer kanske att påverka kommunens soliditet med fem promille, vilket kan bortses ifrån.

Det viktiga är att driftkostnaderna ej antar för stora proportioner till förfång för andra idrotter. Här gäller det för Kultur och tekniknämnden att ha tungan rätt i mun! Om något år får vi ett nytt facit!


Men visst var det under rådande omständigheter ett korrekt beslut av kommunen!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar