lördag, juli 06, 2013

Centern i Almedalen: Bättre villkor för näringslivet och landsbygdsstöd!

Idag var det dags för Sveriges andra liberala parti; Centerpartiet att ta plats i Almedalens talarstol. Centerledaren Annie Lööf framhöll tre frågor som viktiga. Arbetslinjen måste förbättras. De som söker jobb skall finna riktiga jobb och inte konstgjorda. Därför måste allt företagande förenklas och stöttas. På det viset kan alla nya jobb skapas bland små och medelstora företag. 

De andra viktiga frågorna var landsbygden och miljön. Olika typer av gifter måste kunna förbjudas enskilt av Sverige. Den ekologiska utvecklingen måste fortsätta. Svenska bönder måste få konkurrera på lika villkor med omvärlden.

Centerpartiet och miljöpartiet konkurrerar delvis om samma väljare. Nu tycks dock (MP) valt bort landsbygden till förmån för storstaden så nu har nog (C) en möjlighet att återta landsbygden. Särskilt som man har en mycket kunnig och kompetens landsbygdsminister i form av Eskil Erlandsson.

Partiet har pendlat oroväckande när 4% spärren till riksdagen men brukar ju göra ganska hyfsade valrörelser. Säkert gör man det även nästa år.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar