onsdag, juli 03, 2013

Almedalen onsdag: Moderaternas dag

Idag är det moderaternas dag att visa upp sig. Onsdagen brukar dessutom vara en intensiv dag. Mitt i veckan, många på plats i Visby,och i kväll är det som alltid slaget mellan regeringen och oppositionen samt mellan två mediebolag. I kväll står SVT mot TV4.

Fredrik Reinfeldt har ju valt att inte "semestra" samtidigt som de flesta partiledarna utan flyger in över dagen för att hålla sitt anförande. Det kan ju vara klokt. Kanske bättre att styra Sverige än att tumla runt i skjortärmarna i Almedalsparken. På moderaternas minuslista finns nu den gamla paradgrenen "Försvaret". Det svenska försvaret har ju närmast tillintetgjorts under de senaste 20 åren och nu tycker övriga allianspartier samt (S), att det är nog! På Gotland finns inte en enda reguljär soldat kvar!

Regeringsfrågan är ständigt aktuell. Alliansen har ju styrt Sverige med fast och framgångsrik hand i över sex år. Sverige har klarat sig bra genom två ekonomiska kriser. Man kan då undra över hur två obeprövade kort som Löfvén(S) och den blott 30-årige Fridolin(MP) kan fånga ett större intresse hos väljarkåren! Ja Löfvén har ju arbetslivserfarenhet genom sitt engagemang i LO medan Fridolin mer är en politisk ungbroiler.

SVT och TV4 håller batalj. Detta är väl Davids kamp mot Goliat! SVT kostar licensbetalarna dryga 2.000 kronor om åren och levererar för det mesta vänsteråsikter medan TV4 är mer neutrala. Självklart håller vi på TV4.  "Lotta på Liseberg" är ett riktigt allsångsprogram medan det påkostade "Allsång på Skansen" är mer en ungdomsshow utan allsångsanknytning.

Almedalen måndag (SD) och tisdag (MP) har vi sorgfälligt valt att inte kommentera, då vi tycker att dessa i många avseenden är Sveriges två ytterlighetspartier, som mest bråkar om tredjeplatsen i väljarnas gunst! Något som de kan få göra i lugn och ro! I söndags hade vi inte möjlighet att följa (KD). Men vi återkommer med kommentarer.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar