fredag, juli 05, 2013

Idag är det Folkpartiets tur i Almedalen

Idag är det Folkpartiets tur att visa upp sig i Almedalen. Partiledaren Jan Björklund behöver nog - och är förtjänst av lite bättre väljarsiffror till nästa års val. Han och partiet har gjort mycket för den flumskola, som infördes av socialdemokraterna och vänsterpartiet-kommunisterna.

Men även miljöpartiet har haft ett finger med i spelet. Läste förresten en ganska märklig debattartikel av den något populistiske Gustav Fridolin(MP) i dagens DN. Han anklagar regeringen för att 12.600 tjänster skurits bort i skolan. Något som är ganska märkligt, då skolan är kommunal. I en majoritet av Sveriges kommuner styr (S),(MP) och (V) - så han skjuter nog sig själv i foten. Kanske rutinen saknas. 

Folkpartiet ganska ensamt har ju just pläderat för att lärarna skall återgå till staten, som de var före 1992. Att resultatet sjunker i skolan, vilket det gjort under många år, beror ju dels på flumskolan dels på den omfattande flyktingmottagningen med närmare 40.000 personer varje år - lika många som invånarna i en stad av Nyköpings storlek. Det ställer givetvis stora krav på kommunerna!

Vi önskar Folkpartiet lycka till med fler liberala och genomtänkta förslag. Skolan är viktig och kraven på att komma in på gymnasium eller högskola måste skärpas så att intagningen motsvarar en europeisk normalstandard. Bort med flumskolan!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar