onsdag, juli 24, 2013

Dubbla budskap om Båven-planen i Gnesta!

I vår frånvaro (tripp till öländska Löttorp) skriver lokalbladet att Gnesta kommun nu överklagat beslutet om att utöka strandskyddet generellt kring sjön Båven.

I samband med det tidigare beslutet behagade kommunstyrelseledamoten Kukkamaria Valtola-Sjöberg(MP), då att beskriva beslutet som positvt och bra.  I lokalbladet framställdes hennes bifall, som kommunen officiella svar. 

Men någon vecka senare så är uppenbarligen inte länsstyrelsens beslut något att hänga i julgranen. Det känns märkligt att man från den enda dagen till den andra kan byta åsikt i en stor och omfattande fråga! Men politik är ju möjligheternas konst.

Nu låg väl ett överklagande nära till hands. Det borde finnas en mer reell anpassning till strandens läge och skyddsvärde, vilket kommunen påpekar i sitt överklagande. 

Sen tar vi på denna blogg alltid parti för the underdog; dvs kommunen. Varför skall inte Gnesta kommun förfoga över sitt eget territorium?


Dessa dubbla budskap får ingen större uppmärksamhet, då sagda Kukkamaria har en stark lokal fanclub inom sörmländska media. Ja ja det är skillnad på folk och fä!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar