fredag, december 23, 2011

Vi klarar julafton även i år

Nu är det mesta av julmaten inom kontroll. I år har det faktiskt lagts in betydligt mer sill än vanligt. Eians sill från Björnlunda, vanlig inlagd sill på ny glasburk och gravad/marinerad strömmning med vitlök och rom bl a. Till detta införskaffades även köpt skärgårdssill. Skinkan kokades i går kväll intill 71 grader och avsmakades med den tillstädes varande grönkålen, som fått koka med grädde i flera timmar.

Ett julbord utan grönkål är som en nånting utan nånting. Klappar har införskaffats i sena timmen, Vi råkar vara lite orörliga för tillfället med knä och diskbråck-problem i familjen. Men som sagt även julkorten kom vi ihåg 30 st, som skickades i sista minuten som vanligt. Letandet efter elektriska förlängningssladdar och diverse timers är oxo över.

Dan före dopparedan åtgår till diverse trevliga tester och kontroll av att inget bortglömts.På julafton åker vi till Gnesta, där den stora familjen får plats. Vi bidrager på olika håll till hushållningen. På annandagen är det vår tur. Den stora kalkonen är inhandlad, så och all brysselkål och vinbärsgele. Eftersom vi fick ganska mycket glögg över från förra året har vi valt ett nytt märke. Denna verkar vara godare än det vanliga och innehålla mindre med socker.

Den stora frågan är om man skall se Kalle Anka även i år. Det har blivit några under årens lopp. Men om inte så kan man ju alltid markera i djupa fåtöljen och få sig en liten tupplur efter maten. Vi ber att få önska alla våra läsare en God Jul och om vi inte ses på ett tag även ett Gott Nytt År!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar