måndag, december 26, 2011

Sverige har övergett den nationella energipolitiken

De höga elpriserna slår ut allt fler svenska företag. Då Sverige är oerhört exportberoende för att hålla en hög levnadsstandard och klara 500.000 arbetslösa, behöver Sverige tillgång till hyfsat billig energi.

Den senaste internationella varianten är att företag i södra Sverige skall betala mer i avgift än företag längre norrut.  Det är i stort det enda EU åstadkommit de senaste åren inom energiområdet. Samtidigt tillåts Tyskland m fl länder att expandera sina koldioxidutsläpp.

Att lämna EU ganska omgående torde vara ytterst lönsamt för den svenska industrins konkurrenskraft på den internationella marknaden. Vi kan dra utmärkt lärdom av Norge och Schweiz, som står utanför unionen!

En riktigt bra regeringen skulle naturligtvis ändra på detta. EU kan ju fortfarande bara komma med rekommendationer typ raka bananer eller idiotiska nya lampor som ökar kvicksilverhalten i naturen. När gjorde EU något riktigt bra överhuvudtaget?

Anders Borg säger att Sverige står starkt. Vi har inga problem med någonting. Industrin, som vi lever på går hur bra som helst! F-n trott sa Rellingen. Vi får väl se om ett halvår. I varje fall har Riksbanken sänkt reporäntan,, vilket vissa banker som Swedbank och SEB fortfarande inte tycks ha märkt!

Länge leve den goda, korrekta och sanningsenliga informationen!

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/sverige-har-overgett-nationella-energipolitiken_6731373.svd

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar