fredag, december 16, 2011

Fler sanningar och osanningar

Tomten är far till alla barnen
På torsdagkvällen sände Sjuan "Tomten är far till alla barnen"! Denna fantastiska komik blandad med allvar, har vi ju sett tidigare. Men man blir alltid fascinerad av den välskrivna komiska intrigen och det fantastiska skådespel, som dessa "mogna" skådespelare står för. Idag saknar man väldeligen de gamla skådespel, som TV-teatern höll oss med. Intet ont om Robert Gustavsson m fl - men dagens manus och komiker håller inte samma klass.

I den äldre bedriften saknar man särskilt Margaretha Krook, den äldre Ekborg, Gunwer Bergkvist samt Åke Grönberg. Deras spel i Skattkammarön eller Fia med knuff, som de flesta kallar det, var skådespel på hög nivå. Tomten är far till alla barnen roar med en vissa tankevärda finesser. Missförstånd, okunskap, aggressioner kan skapa mycken social förödelse.

(S)-politiker slutar efter SVT/UR granskning
Programmet Sveriges bästa skitskola, som vi tidigare recenserat på denna blogg, har lett till att kommunpolitikern Ole Salsten, lämnat politiken. Orsaken enligt SVT text-TV skulle vara att sagde Salsten skulle ha plockat ut 250 miljoner kr ur den friskola han ägde.

Enligt andra uppgifter är det intäkter vid försäljning av verksamheten. Vad är korrekt? Ja inte vet jag när media anger olika skäl. Det är nämligen en rejäl moralisk skillnad på dessa två uppgifter

Riksbankchefen Ingves vill låna ut 100 miljarder kronor till IMF
Stefan Ingves kan tänka sig att låna ut 100 miljarder kronor till Internationella valutafonden IMF. Det känns ju bra att Sverige bidrager till de södra EU-ländernas misskötsel. Men man kan undra varifrån pengarna kommer. Den svenska statsskulden uppgår till 1.000 miljarder kronor ungefär 100.000 kronor per invånare. Nu skuldsätter han varje invånare med ytterligare 10.000 kronor. Man blir nog inte riktigt klok på detta spel! Har han ett hemligt lönnfack någonstans?

Ukrainas justitieminister kör omkring i en stulen Mercedes
Skulle man ju kunna tro vara en skröna.Men enligt tyska källor är det helt korrekt, att bilen är stulen i Tyskland. Det enda man kan säga om ministern är att han har god smak. I övrigt är det naturligtvis ett bevis på en skurkregim. Inte minst behandlingen av förra preminärministern Julia Tymosjenko blir nu mer förståelig.

Anna Laestadius Larsson, SVD om mäns våld mot kvinnor!
"Kampen mot våld i nära relationer är ett av de största politiska och polisiära misslyckandena i vår tid. Skattepengar har östs ut. Till stora delar i olika projekt. Det har forskats, kvalitetssäkrats, utbildats, utretts… och lik förbannat väller anmälningarna in och fördomarna lever kvar. Folk byter jobb och får nya arbetsuppgifter. Det är en skandal att ämnet ännu inte är obligatoriskt på alla högskoleutbildningar som leder till yrken – polis, sjuksköterska, läkare, jurist, sociolog med flera – där man möter våldet och dess konsekvenser. Kampen kan inte föras i projektform".

Detta senare torde tillhöra gruppen en tydlig sanning. Man kan dock inte bara skylla på polisen. Råttsväsendet (domstolarnas aningslöshet) får nog ta på sig en stor skuld!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar