torsdag, december 01, 2011

Aftonbladets förtroendekris!

Den årliga fötroendebarometern har nu presenterats av MedieAkademin/TNS Sifo AB med storheter som Sören Holmberg i spetsen. Det finns många tänkvärdheter i denna undersökning. Aftonbladets förtroende går kräftgång på tio år från toppen 38% till dagens 13%. Dvs endast 13% av befolkningen har ett stort eller mycket stort förtroende för denna tidning medan tidningen Dagens Nyheter behåller sina 50%.

Många andra aspekter finns i undersökningen bl a har SVT med 74% ett grundmurat förtroende dubbelt upp mot TV4. Ett förtroende, som jag själv inte delar på något vis. Däremot har jag stort förtroende för DN.

I företagstoppen finns fortfarande IKEA tätt följd av Volvo och Ericsson men sjunkande från topp 83% till nu 62%. I botten med 15% finns statliga Vattenfall och Skandia. Kanske inte helt oväntat!

Beträffande partiers förtroende är materialet för litet för att kunna dra några slutsatser. Däremot finns det en lustifikation då endast 17% har förtroende för de politiska partierna medan samtidigt 50% har förtroende för riksdagen. Man kan ju undra över vad som händer på vägen från partikansliet till riksdagens pleni-sal. För socialdemokraterna måste det endast 21%-iga stödet kännas tungt!

Här kan du själv läsa undersökningen!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar