onsdag, april 20, 2011

Kultur- och tekniknämnden fattar bra beslut

På sena onsdagen var det dags för ett besök av allmänheten på Kultur- och Tekniknämnden, KoT sammanträde. Ordföranden i nämnden är den rutinerade Berndt Ullström(S), som varit med ett bra tag. Vice ordföranden är Håkan Ekstrand(C), som således ersätter Mats Klasson(C) i truppen.

Vid onsdagens möte fanns det en omorganisation av fritidsförvaltningen, som klubbades. Beslutet innebär klarare riktlinjer och att nuvarande fritidsenhet upphör och nuvarande chef övergår till att strategiskt ägna sig åt utveckling av kommunens olika föreningar.

En annan viktig fråga inte minst för invånare i Laxne och Gåsinge-Dillnäs var att kommunen nu övertar Vägsamfälligheten i Laxnes verksamhet fr o m 1 januari 2012. Men man kommer att svara för vinterväghållningen redan innevarande år. Man ökar oxo ersättningen för sommaren 2011 till 50.000 kr.

Övertagandet är viktigt då Laxne med affär, skolor mm är en central serviceort för Gåsingeborna. Dvs det handlar inte enbart om de 160 personer som är bosatta här utan om närmare 1.000 personer, som har sin grundservice på orten. Därmed kan många personer med väl förrättat värv gå i full pension och slippa tänka vidare i frågan.Nu blir det således bara en part att diskutera med kommunen istället för två om man vill genomföra förändringar på orten.

Och förändringar behövs om Laxne skall överleva på sikt. Det behövs liksom på många andra orter förbättringar i asfalt, trottoarer mm något som nog knappast Laxneborna själva vill eller kan bära kostnaden för.

Det av majoriteten sålunda dukade förslaget, togs enhälligt av nämnden med tillstyrkan från FP, C och M.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar