lördag, april 02, 2011

Korkeken brer ut sig snabbt i Gnesta kommun

Den nya majoriteten i Gnesta vill nu plötsligt inte ha någon ny brandstation, något som vi diskuterat sedan 1992 då vi blev egen kommun. Skälet till att ny station behövs är att den gamla är otidsenlig, ohygienisk och passar inte särskilkt bra för sitt ändamål och ligger dessutom kommunikationsmässigt helt fel.

I en ny brandstation skulle även kommunens IT-hantering få mer ändamålsenliga och framför allt säkra lokaler för sin verksamhet.

Nu skall detta plötsligt inte genomföras för att det "Inte behövs", enligt Johan Rocklind(S). Det är en ganska konstig ordning, att utan närmare diskussion stoppa en pågående process. Dessutom försvinner synergi-effekten med att kunna utnyttja brandstationens lokaler för fler linjer på yrkesgymnasiet. Uppenbarligen har vi fått en majoritet, som har synnerligen svårt med att förstå att utbildning är bra och att brandstationen dessutom varit föremål för omplacering de senaste 20 åren.

Korkeken brer ut sig till synes okontrollerat i de styrande kvarteren på bekostnad av Vishetens Träd. Kanske Johan och Kukka inte vågar pröva på den förbjudna frukten?

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar