lördag, november 19, 2016

Den svenska polisledningen en europeisk skandal!

Den svenska polisens brottsuppklaring når nya bottenrekord och kaoset fortsätter. Den nya organisationen med ett antal chefer utan polis-utbildning får våldsam kritik på sociala media. Fyra chefer ifrågasätts starkt med rikspolischefen Dan Eliasson i spetsen. De övriga är Carin Götblad och Lena Tysk i region Mitt och Annika Stenberg i Syd, som heller ej är polis. Noteras kan att Carin Götblad den fd förskolläraren har ett hemskt CV avseende uppklarade brott från sid tid på Gotland och Stockholm. Stenberg är den senaste i raden som facket önskar åt pepparn. Lena Tysk har ju meddelat att hon avser att "döda" en av sina anställda.


Nu har polisen den lägsta brottsuppklaringen på 16 år och det mesta beskrivs som kaos. Man menar att det är stökigt. I Ronneby regerar två kriminella bröder med hot våld och utpressning, som polisen efter 10 år inte lyckats bura in. Något som tidningen Expressen reagerat på och som kan läsas här.


Polisen själva har slutat att redovisa personuppklaringsprocenten, vilket nu BRÅ efter visst motstånd lämnar ut till tidningarna. Förra året klarades 14% av brotten upp i snitt mot 18% fem år tidigare. Bara 3,5% av bostadsinbrotten klarades upp jämfört med 4,2% 2010.


För att förstå dessa siffror kan man jämföra med omvärlden  t ex Tyskland, där motsvarande uppklaring av inbrott ligger runt 25%. Det kommer alltid brottsutredare vid dessa inbrott inte enbart tämligen okunniga radiopoliser. Den enda kontakt man ofta får med den svenska polisen är via en blankett och anmälan till försäkringsbolag.


Antalet våldtäkter ökar dramatiskt från den redan högsta nivån i Europa till nya höjder med 7.000 st under 2015, vilket även vidimeras av Förenta Nationernas statistik (bilden). Förutom FN kritiseerar bl a Amnesty International Sverige för att inte leva upp till sina mål om jämställdhet.


Fler grova brott som mord och mordförsök ökar även dramatiskt i hela landet men främst i Malmö, Göteborg och Stockholm. Redan har 24 mord genomförts i Malmö enligt Sydsvenskan. BRÅ har slutat föra statistik över mord med någon krystad förklaring att man inte vet vad som är mord eller självmord. Numera är det enskilda personer som Elisabet Höglund m fl, som får hålla ordning på detta. Sverige är nu det enda land i Europa som inte redovisar dessa siffror längre.


"Under september månad 2016 begicks det rekordmånga våldsbrott i Sverige enligt de siffror som jag har fått fram. Under september begicks 15 mord, 44 mordförsök, 58 fall av grov misshandel, 62 fall av misshandel och 16 mordbränder. Det blir totalt 195 våldsbrott under en enda månad."


"Hur som helst betyder våldsstatistiken för september 2016 att det under de nio första månaderna 2016 har begåtts sammanlagt: 121 mord och 326 mordförsök!"


Även brotten mot de äldre ökar starkt, vilket tidningen Dagens Samhälle reagerat över. BRÅ har slutat att föra statistik över åldringsbrott. Det är väl för skakande för regeringen, som nog vill mörka hemskheterna. De äldre lämnas allt mer vind för våg och tidningen och Aftonbladet skriver nu om 75.000 svenskar som svälter ihjäl varje år. Regeringen satsar närmare 50 miljarder på invandring och drar ner på LSS och äldre. Man skulle kunna göra livet mycket bättre för de som verkligen behöver stöd. 


De äldre och handikappade har verkligen blivit fångar i sitt eget land, vilket gör att det nya rikspartiet SPI Välfärden nog kommer att nå stora framgångar 2018.


När professionella publikationer som t ex Dagens Juridik påstår att det råder kaos i rättssamhället är det givetvis allvarligt. Enskilda poliser sliteer ut sig och slutar i en allt högre takt med den tafatta polisledningen rullar tummarna och hoppas att ingen i regeringen mördas- Man undrar verkligen hur vad Anders Ygeman sysslar med när han kritiserar Riksrevisorerna för att de påstår att polisen lever ett eget liv och struntar i regeringen. Ler och långhalm tillsammans med Advokatsamfundet som tydligen besätter de flesta polischefstjänsterna.Det värsta är väl att ansvariga politiker synes rulla tummarna när befolkningen ropar på hjälp. Det är ovärdigt en rättsstat om än i upplösning vardande!Inga kommentarer :

Skicka en kommentar