måndag, november 21, 2016

De grova brotten bara ökar!












Totalt har det t o m oktober månad i år genomförts 137 mord och 365 mordförsök, enligt Elisabet Höglunds blogg. Som vi tidigare berättat har ju BRÅ slutat att redovisa mord och mordförsök utan att närmare precisera varför.

Polisen meddelar nu att allt fler ungdomar utan tidigare kriminalitet fastnar hos polisen. De två senast mördade ungdomarna i Göteborg var dessutom okända för polisen. Det känns på något vis som om rättssystemet håller på att tappa greppet om samhälle och rättssäkerhet. Anders Ygeman, som förmodligen är en av de bättre i regeringen och som verkar mer handlingskraftig än vad Beatrice Ask någonsin var, verkar dock mycket bekymrad. Kanske hela regeringen, ja hela riksdagen borde vara betydligt mer bekymrade. De verkar diskutera hur mycket ointressanta frågor som helst medan samhället sjunker ner i bränder, våld, hot och trakasserier med en polisledning, som uppenbarligen saknar all erfarenhet av polisarbete!

Det är nog ganska symptomatiskt att allt fler poliser nu öppet börjat twittra om det mer än ansträngda läget i landet eller berätta på Facebook hur läget ser ut. Det diskuteras nu att nuvarande polischef Dan Eliasson kommer att få sparken vid årsskiftet och ersättas av Carin Götblad. Något som vi inte tror ett dugg innebär någon förbättring av den kaotiska polisorganisation, som hon faktiskt varit med och skapat.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar