tisdag, oktober 27, 2015

Önskas omgående: Nyval!

Regeringen med socialdemokrater och miljöpartister håller just nu på att köra Sverige i botten. Man har slutat följa riksdagens budget och handskas uppenbarligen själva dag till dag med omfattande förändringar både när det gäller drift och investeringar.


Den utmärkte ledarskribenten Johan Westerholm beskriver på Ledarsidorna hur illa ställt det är i Kriskommunikationens A-B-C. Nationalekonomen Tino Sanadaji har för länge sedan tagit död på myten att nu kommande flyktingar skulle vara välutbildade! Sanningen är att de flesta endast har 6 årig grundskola! Båda dessa raka o ärliga skribenter kan man följa på Facebook om man vill!


Vi har årligen genom medias försorg Sveriges Television, Sveriges Radio, Aftonbladet, Dalademokraten och Dagens Nyheter matats med hur positivt det är för Sveriges ekonomi med ett stort tillskott av invandrare. T o m för 60 dagar sedan var det likaså. På två månader har något märkligt inträffat då allt plötsligt är nattsvart i ekonomin och regeringen nu knycker ur fastställd budget till inhemska flyktingändamål till förfång för de långsiktiga åtaganden som man har med UNHCR, WHO och olika berömvärda organisationer som söker göra livet drägligare i Afrika och Asien.


Plötsligt inser fler och fler vad bostadsbristen på 500.000 lägenheter är. Plötsligt förstår man varför vårdköerna och akutmottagningar håller på att ramla ihop. Plötsligt förstår man varför äldreboenden läggs ner. Plötsligt förstår man varför pensionssystemet inte håller ihop (för få som jobbar och bidrar). Plötsligt förstår man att större delen av alla arbetslösa kommer från Afrikas horn.


Det har funnits ropande röster i öknen som moderaten Tobias Billström som förordade en mer reglerad invandring. Han blev allmänt bespottad av ovan sagda tidningar.På senare år har det dock vuxit upp en betydligt mer mognare journalistik, som ifrågasätter om det finns oändliga mängder pengar till denna humanism. Man måste givetvis skilja på ekonomi och humanism. Men humanism förutsätter ju ekonomi i Sverige eftersom man har Europas högsta bidragssystem för invandrare/flyktingar. Om Sverige anpassade sig till övriga Europa skulle kostnaderna omgående minska till hälften!

 
En del skribenter skriver om den låga dagsersättningen på 27 kr för asylsökande. Men en asylsökande har fritt vivre, sjuk- och tandläkarvård etc. Har man fått uppehållstillstånd så har man t o m högre ersättning än vad en svensk kan få från välfärdssystemen! Retroaktivt barnbidrag, som kan ge 100.000 tals kronor per år. Direktaccess till pensionssystemen med det skattefria äldreförsörjningsstödet på 11.500 kr/månad för att exemplifiera!


För något år sedan började PJ Anders Linder i Axess Magasin och Thomas Gür ifrågasätta om vi verkligen hade råd med dessa åtaganden inte minst med vad som hände på bostadsmarknad, jobb, pension etc. I denna sfär fanns ledarskribenten på Dagens Industri PM Nilsson. Även ledarskribenten i Expressen Anna Dahlberg anade tidigt vart åt det barkade liksom Sanna Rayman i SvD numera Dagens Samhälle.


Nu finns det en hel serie kloka skribenter som Per Gudmundson och Ivar Arpi i Svenska Dagbladet liksom Göteborgspostens flera skribenter med Alice Teodorescu, Adam Cwejman och Susanne Birgersson. T o m den inbitne socialdemokraten Göran Greider i Dalademokraten börjar inse vad som händer. Även Aftonbladet har börjat höra till de kritiska till vad som händer. Då är det tragiskt att bevittna gamla fina Dagens Nyheter och Peter Wolodarski, som lever i ett rosenrött skimmer och tycks vara tämligen ovetande om vad som händer i världen. Sveriges Television och Radio är nog ett hopplöst fall och inget att göra åt!


En av de mer hedervärda kvinnorna i sammanhanget är Rebecca Weidmo Uvell, som fört en intensiv kampanj mot den etablerade journalistkåren och dess åsiktskorridor. Hon får nu betala priset genom att hatas av den korrupta vänstern!


Åsiktskorridoren tycks dock ha svängt 180 grader för de flesta utom för politiker. De senaste tillkomna var de som för några veckor sedan pläderade för något helt annat. De som ledde förändringen av åsiktskorridorens riktning har nu fått konkurrens och kanske drunknar i denna mängd. Vem vet. I alla fall så började denne bloggare att skriva om problemen för över två år sedan.


Men trots att retorik och trots ekonomisk varseblivning fortsätter egentligen allting som inget hänt. Polisen har ingen koll på vilka som uppehåller sig i landet, bostadsbristen är akutare än någonsin. En tvåa med kokvrå i lilla Gnesta med 5.000 invånare hade 400 sökande. Regeringen smusslar med budgeten och framför oss ligger SKL förmodade skattehöjningar på 2-3 kronor för att försörja fler flyktingar.

 
Med dessa perspektiv bör rimligtvis svenska folket få gå till ett fritt val omgående om det är denna politik vi vill ha! Svenska folket måste få säga sitt eftersom diskrepansen mellan politiker och folks vilja blir allt större. Sämjan i samhället tenderar att övergå i hat. Enda rimliga demokratiska viset är ett val, där varje parti får redovisa sin ståndpunkt och väljas därefter.


Detta kallas för demokrati!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar