lördag, oktober 03, 2015

Flyktingkrisen en regeringskris!

Vi har länge förundrat oss över den passivitet som riksdag och regering intagit inför flyktingkaoset. Den svenska världsberömda planeringen har fullständigt gått i spinn! Detta har vi några ropande röster i öknen förstått för länge sedan. 


I Tyskland håller Angela Merkel presskonferens varje dag och leder tillsammans med förbundsländernas ministerpresidenter idogt arbetet med att härbärgera alla flyktingar. Man har avsatt 100 miljarder kronor i den tyska budgeten.


I Sverige, som just avsatt 100 miljoner kronor verkar det inte vara någon som helst ordning och uppenbarligen är det Morgan Johansson, som med vänstra handen får sköta allting medan Stefan Löfven frotterar sig med Beoynce och andra kändisar!


Var finns alla landshövdingar som är statens handläggare i regionerna? Nu kallar regeringen på kommuner, som inte har en enda resurs för att hantera situationen. Kommunerna har ju en begränsad budget och uppdrag. Man har inga resurser för att härbärgera 10.000 tals asylsökande. Länsstyrelserna har ju i alla fall krisresurser att tillgå!


När flyktingvågen blev känd för flera månader sedan kunde ju regeringen ha gått ut med nya uppdrag till kommunerna som då hade fått en rimlig tid och resurser, att sköta det hela.


Enligt Mats Knutsson på Sveriges Television (SVT TEXT) finns det endast 10.000 reservplatser kvar att tillgå och sedan är det kört inom 14 dagar. Nu vid avgrunden skall riksdagen uppenbarligen ge order till kommunerna att sköta frågan. Riksdag och regering har uppenbarligen misslyckats totalt!


Kaptenen lämnar således skutan först likt kapten ynkrygg och överlåter åt passagerarna att klara sig själva! Hur kan vi ha fått en sådan inkompetent regering och givetvis riksdag?


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar