söndag, januari 05, 2014

Musik i Gryt inne på 20:e året!


På lördagseftermiddagen var vi och lyssnade på "Musik i Gryts" konsert i Gryts kyrka i välkända Stjärnhov. Kyrkan var fylld till bristningsgränsen av förväntansfulla åhörare.


Besökarna bjöds på allehanda musik allt från Grieg till Schubert framfört av ensemblen med sopranen och sångfågeln Jeanette Kröhn (bilden) i spetsen ackompanjerad av pianisten Love Derwinger.

 


Kyrkoherde Lena Fageus reticerade bl a Pär Lagerkvists dikt "Det är vackrast när det skymmer...." och hennes make Kjell medverkade till musiken med sin fagott. En stämningsfull konsert med ljuva toner som gick hem hos den månghövdade publiken.


För mer än 20 år sedan var Lena Fageus präst i Gryts församling och startade då tillsamman med maken Kjell "Musik i Gryt", som har levt under åren och nu lever vidare i all högönsklig välmåga. Efter många års bortavaro från Gnesta så är Lena numera kyrkoherde i Frustuna församling i central Gnesta men boende på Gryts Ullsta.  Hon känns med sitt kritblonda hårsvall inte ha blivit en dag äldre sedan tiden i Gryt för tjugo år sedan!

Här kan man läsa mer om "Musik i Gryt"!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar