måndag, januari 06, 2014

Eskilstuna-kurirens chefredaktör misshandlad!

Eskilstuna-kurirens chefredaktör Per-Olof Wärring har blivit misshandlad häromnatten vid 2-tiden efter ett besök på en lokal pub i Eskilstuna. Fråga uppstår om det finns något politisk motiv; tidningen har ju varit utsatt för hot från kriminella invandrargäng men oklarhet råder.


Enligt vissa uppgifter skulle Hells Angels vara inblandade, vilket dock motsägs av aktuell vistelseplats puben och tidpunkt. Men Eskilstuna är den mest brottsbelastad kommunen i Sörmland med 19,2 anmälda våldsbrott per 1.000 invånare. Som kontrast kan nämnas Gnesta med 9 st anmälningar. Eskilstuna har även ett extremt politisk våld med kommunistiska AFA/Revolutionär som genomför överfall på meningsmotståndare.


Det är givetvis tråkigt för dem som blir misshandlade eller tillfogade än värre skador. Har det ett politisk motiv är det naturligtvis än värre. Sen kan man ju undra över vad en förmodligen ganska utsatt chefredaktör gör ensam på krogen kl 2 på natten. Kanske någon övning i Wallraffande till morgondagens ledare?


Skall vi våga oss på ett tips så är det säkert det ganska våldsbenägna Afa/Revolutionär front i första hand och de brottssyndikat, som tidigare hotat i andra hand. Att det skulle vara HA tvivlar vi på pga vald plats och årstid!


Addendum: Wärring verkar ha kommit ifrån händelsen med ett antal blåmärken och blotta förskräckelsen få man antaga. Det hela verkar inte vara särskilt organiserat men kanske en varning - inte bara för Wärring - att inte debattera på en nattöppen pub med okända personer. 


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar