fredag, januari 31, 2014

Det polariserade Sverige!<->

Sverige blir alltmer uppdelat i höger och vänster. Sverigedemokraterna får runt 11% i de senaste opinionsmätningarna medan Vänsterpartiet under Jonas Sjöstedt stadigt knallat upp till dryga 8%.


Att det kommunistinspirerade Sverige fått ett bättre dragplåster i Sjöstedt än i Ohly är uppenbart även om vi personligen kanske föredrar den senare. Men kommunisterna får stor draghjälp av Sveriges Television som de senaste månaderna övergett den tidigare gullegrisen Gustav Fridolin(MP). Detta märks tydligt i kanalen SVT Forum, som sänder politik varje dag liksom SVT Text.

 
För inte har V gjort något politisk success med några radikala nya förslag. DN menar att det dessutom är C+MP+Fp, som har bidragit med rösterna, vilket dock känns ganska märkligt. Som gammal liberal de senaste 50 åren vore det väl lika märkligt att rösta på V som på Svenskarnas Parti. Kommunister och nazister samma andas barn! Två aparta rörelser dock förenade i förtryck och rasism!

 
Sanningen är väl närmast att missnöjet stiger särskilt bland pensionärer som ser sin pension urholkas av skatteplikter och gräddfilare i pensionssystemet. Socialdemokraterna tappar säkert väljare till V eftersom man numera håller en betydligt lägre profil i statens utgifter och ej heller tänker sänka pensionärernas skatt. Men att vi gamla mittenväljare och liberaler skulle rösta kommunistiskt - det är ändå att ta i! Någon ordning får det vara - även i en stor drake!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar